Κοσμος

Νέες αγωγές εναντίον του Σον «Diddy» Κομπς - 13χρονη καταγγέλλει βιασμό

Φέρονται να εμπλέκονται και άλλες διασημότητες - Χιονοστιβάδα κατηγοριών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σον «Diddy» Κομπς κατονομάζεται σε νέες αγωγές - Ο μεγιστάνας της ραπ κατηγορείται και για βιασμό 13χρονου κοριτσιού σε πάρτι με συμμετοχή διασήμων.
Νέες αγωγές κατατέθηκαν εναντίον του Σον «Diddy» Κομπς για σεξουαλικές επιθέσεις © EPA/Guillaume Horcajuelo

Ο Σον «Diddy» Κομπς κατονομάζεται σε νέες αγωγές - Ο μεγιστάνας της ραπ κατηγορείται και για βιασμό 13χρονου κοριτσιού σε πάρτι με συμμετοχή διασήμων. 

Πέντε νέες αστικές αγωγές κατατέθηκαν εναντίον του Σον «Diddy» Κομπς σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Δύο άνδρες και τρεις γυναίκες κατηγορούν τον Σον «Diddy» Κομπς ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε διάφορα πάρτι στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας.

Ο νεότερος ενάγων ήταν 13 ετών κατά τη στιγμή του υποτιθέμενου περιστατικού.

Ο μεγιστάνας της χιπ-χοπ παραμένει υπό κράτηση σε φυλακή του Μπρούκλιν. Αντιμετωπίζει ξεχωριστά ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση και εκβιασμό, τις οποίες αρνείται. Το BBC απευθύνθηκε στη νομική του ομάδα για να σχολιάσει τις νέες υποθέσεις.

Οι δικηγόροι του απέρριψαν πρόσφατα τον καταιγισμό των αγωγών ως «ξεκάθαρες προσπάθειες να συγκεντρώσουν δημοσιότητα», τονίζοντας ότι «ο κ. Κομπς δεν έχει ποτέ επιτεθεί σεξουαλικά σε κανέναν - ενήλικα ή ανήλικο, άνδρα ή γυναίκα».

P. Diddy: 7 Shocking Claims in New Sexual Assault Lawsuit

Ο Σον «Diddy» Κομπς στη δίνη νέων κατηγοριών

Και οι πέντε νέες αστικές υποθέσεις υποστηρίζουν ότι ο Σον «Diddy» Κομπς, είτε ο ίδιος είτε μέσω συνεργατών του, έβαλε ναρκωτικά στα αλκοολούχα ποτά τους, κάνοντας τους ενάγοντες να ζαλίζονται, να αισθάνονται ναυτία και «εκτός του σώματός τους».

Σε αρκετές από τις αγωγές, οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι ο Κομπς τους βίασε, τους εξανάγκασε σε στοματικό σεξ ή τους θώπευσε επιθετικά.

Ο Σον «Diddy» Κομπς αναμένει επί του παρόντος τη δίκη του τον Μάιο του επόμενου έτους, για τις ομοσπονδιακές κατηγορίες της εμπορίας σεξουαλικών αγαθών και της εκβίασης. Αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε περίπτωση καταδίκης.

Ο μεγιστάνας της χιπ-χοπ έχει δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες, ενώ το αίτημά του να καταθέσει εγγύηση έχει απορριφθεί επανειλημμένα.

Το κατηγορητήριο εμπλέκει τις διάφορες επιχειρηματικές του επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας ότι έπαιξαν ρόλο στη διευκόλυνση και χρηματοδότηση των καταχρηστικών ενεργειών του τόσο εντός όσο και εκτός της μουσικής βιομηχανίας.

Οι αγωγές κατηγορούν περαιτέρω τον Κομπς ότι εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη και την επιρροή του στον χώρο της ψυχαγωγίας για να χειραγωγεί, να εκφοβίζει και να φιμώνει τους γύρω του.

Diddy SUED By 13yo|FULL LEGAL DOCS|Disturbing Evidence|Legal Analysis|Diddy Days Are NUMBERED

Βίασαν ένα 13χρονο κορίτσι σε πάρτι το 2000

Σε μια νέα υπόθεση, αναφέρεται ότι ο Σον «Diddy» Κομπς και ένας άλλος διάσημος άνδρας βίασαν ένα 13χρονο κορίτσι σε ένα πάρτι για τα VMA του 2000. Ο δεύτερος διάσημος άνδρας δεν κατονομάζεται στη μήνυση.

Μια άλλη ισχυρίζεται ότι ο Κομπς νάρκωσε μια μουσικό σε ένα πάρτι και τη βίασε. Λέει ότι ξύπνησε με πόνους και με αποτυπώματα στα χέρια της που υποδηλώνουν ότι την είχαν δέσει με σχοινιά ενώ ήταν αναίσθητη.

Σε μια τρίτη περίπτωση, φέρεται να εκτέθηκε σε έναν άνδρα και στη συνέχεια άρπαξε τα γεννητικά του όργανα με «σκληρό» και «σεξουαλικό» τρόπο.

Μια τέταρτη αφορά έναν προσωπικό γυμναστή διασημοτήτων, στον οποίο ο Κομπς φέρεται να επιτέθηκε σε ένα πάρτι στο σπίτι του στο Χόλιγουντ Χιλς το 2022.

Ο γυμναστής λέει ότι είδε πολλές διασημότητες υψηλού προφίλ να επιδίδονται σε ομαδικές σεξουαλικές δραστηριότητες στο πάρτι, όπου αργότερα οδηγήθηκε σε ένα μικρό δωμάτιο με τον Κομπς, ο οποίος του αφαίρεσε το παντελόνι και του έκανε «μη συναινετικό στοματικό σεξ».

Η πέμπτη νέα κατάθεση αφορά μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι την νάρκωσαν σε ένα πάρτι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Κομπς και ότι ξύπνησε γυμνή στο κρεβάτι, με τον μουσικό της ραπ να μιλάει στο τηλέφωνο στη γωνία του δωματίου.

Παραμένει στη φυλακή ενώ περιμένει τη δίκη του στη Νέα Υόρκη

Ο Σον «Diddy» Κομπς αντιμετωπίζει εδώ και ένα χρόνο καταγγελίες, που κυμαίνονται από βιασμό και σεξουαλική επίθεση μέχρι διαδικτυακή αποπλάνηση και ενδοοικογενειακή βία.

Ένας δικηγόρος δήλωσε πρόσφατα ότι περισσότεροι από 100 πελάτες του σχεδιάζουν να μηνύσουν τον μουσικό για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή, ενώ περιμένει τη δίκη του στη Νέα Υόρκη.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι συμμετείχε επίσης σε απαγωγές, καταναγκαστική εργασία, δωροδοκία και άλλα εγκλήματα.

Τον περιέγραψαν ως επικεφαλής μιας εγκληματικής οργάνωσης που κακοποιούσε γυναίκες χρησιμοποιώντας απειλές βίας, για να τις εξαναγκάσει να συμμετάσχουν σε όργια υπό την επήρεια ναρκωτικών με άνδρες σεξεργάτες.

Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες και δεν του επετράπη η αποφυλάκιση με εγγύηση. Η δίκη του αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάιο του 2025.

(Με πληροφορίες του BBC News)

Διαβάστε ακόμη Σκάνδαλο Diddy: Η λίστα που τον καίει - Όλο το χρονικό των διάσημων εγκλημάτων του

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.