Κοσμος

Αεροδρόμιο στη Νέα Ζηλανδία περιορίζει τις αποχαιρετιστήριες αγκαλιές στα 3 λεπτά

Η διεύθυνση δηλώνει ότι το μέτρο αποσκοπεί στη διευκόλυνση κυκλοφορίας στις ζώνες αποβίβασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας προκαλεί αναστάτωση με πινακίδα που περιορίζει τις αποχαιρετιστήριες αγκαλιές στα 3 λεπτά - Τα μηνύματα στις ζώνες αποβίβασης
Όχι πια παρατεταμένες αγκαλιές σε αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας © Jenny's Online Blog

Αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας προκαλεί αναστάτωση με πινακίδα που περιορίζει τις αποχαιρετιστήριες αγκαλιές στα 3 λεπτά - Τα μηνύματα στις ζώνες αποβίβασης

Το να αγκαλιάζετε τους αγαπημένους σας σε ένδειξη αποχαιρετισμού θα μπορούσε να σας βάλει σε μπελάδες σε ένα αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας, εάν η συγκεκριμένη κίνηση τρυφερότητας κρατήσει πολύ ώρα.

Το διεθνές αεροδρόμιο στο Ντάνεντιν της Νέας Ζηλανδίας θέσπισε ανώτατο όριο τριών λεπτών για τις αγκαλιές, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη βελτίωση της ασφάλειας και τη διατήρηση της κυκλοφορίας στη ζώνη αποβίβασης.

Νέα Ζηλανδία: Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς 3 λεπτά στο αεροδρόμιο

Μια πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στη ζώνη αποβίβασης του αεροδρομίου προειδοποιεί: «Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς 3 λεπτά. Για πιο παρατεταμένους αποχαιρετισμούς παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τον χώρο στάθμευσης».

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Νταν Ντε Μπόνο δήλωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Radio New Zealand (RNZ) ότι τα προειδοποιητικά μηνύματα στις ζώνες αποβίβασης του αεροδρομίου μπορεί να είναι «αρκετά έντονα» και να περιλαμβάνουν απειλές για επιβολή προστίμων, κάτι που το αεροδρόμιο ήθελε να αποφύγει.

New Zealand introduces three-minute hug zones in effort to push airport traffic

«Προσπαθούμε να το διασκεδάσουμε. Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο και αυτές οι θέσεις αποβίβασης είναι συνηθισμένες θέσεις για αποχαιρετισμούς», δήλωσε ο Ντε Μπόνο στο RNZ, προσθέτοντας ότι πάρα πολλοί άνθρωποι αργούσαν πολύ στη ζώνη αποβίβασης.

«Δεν υπάρχει χώρος για τους άλλους», είπε. «Το θέμα είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν αγκαλιές».

«Τα αεροδρόμια είναι εστίες συναισθημάτων» - Οι περιπτύξεις της τελευταίας στιγμής

Μερικές φορές, οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούσαν τη ζώνη αποβίβασης για να επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις της τελευταίας στιγμής, δήλωσε ο Ντε Μπόνο.

«Τα αεροδρόμια είναι εστίες συναισθημάτων... το προσωπικό μας έχει δει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Ντε Μπόνο δήλωσε ότι η νέα σήμανση «προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση».

Οι επικριτές του μέτρου, σε μια ανάρτηση στο Facebook που είχε δεκάδες χιλιάδες προβολές και σχόλια, είπαν ότι οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου δεν μπορούν να υπαγορεύουν πόση ώρα επιτρέπεται να αγκαλιάζεται κάποιος, με έναν σχολιαστή να χαρακτηρίζει τον κανόνα «απάνθρωπο». Άλλοι έχουν επαινέσει το αεροδρόμιο για τη φιλική του προσέγγιση, την ώρα που τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο εισάγουν τέλη για την αποβίβαση.

Το αεροδρόμιο δεν θα διαθέτει ειδική μονάδα της «αστυνομίας αγκαλιών» που θα επιβάλλει τον κανόνα, δήλωσε ο Ντε Μπόνο, αλλά το προσωπικό μπορεί να ζητήσει ευγενικά από τους επιβάτες να μετακινηθούν στον χώρο στάθμευσης.

«Δεν είμαστε εδώ για να πούμε στους ανθρώπους για πόση ώρα θα πρέπει να αγκαλιάζονται, το μήνυμα θέλει απλά να επισημάνει ότι, παρακαλώ προχωρήστε και δώστε χώρο στους άλλους».

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.