Κοσμος

Σκότωσε δύο γυναίκες, κακοποίησε 30 πτώματα

Είχε παραβιάσει το νεκροτομείο πάνω από 444 φορές

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκότωσε δύο γυναίκες, κακοποίησε πάνω από 30 νεκρές
Η Γουέντι Νελ και η Κάρολιν Πιρς

Ο άνδρας που σκότωσε δύο νεαρές γυναίκες διέφευγε της σύλληψης για περισσότερα από 30 χρόνια 

Ένας Βρετανός, με το όνομα Ντέιβιντ Φούλερ, καταδικάστηκε σε ισόβια το 2021, όμως, οι έρευνες για τα ειδεχθή εγκλήματά του συνεχίζονται και φέρνουν στο φως αποκαλύψεις που συγκλονίζουν τόσο την κοινή γνώμη, όσο και τους συγγενείς των αθώων θυμάτων του, καθώς ο συγκεκριμένος σκότωσε δύο γυναίκες και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 30 νεκρές...

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ο Ντέιβιντ Φούλερ, ένας νεκρόφιλος δολοφόνος, πίστευε ότι είχε γλιτώσει τη φυλακή για τις τις δολοφονίες της Γουέντι Νελ και της Καρολίν Πιρς το 1987. Ο Φούλερ δούλευε ως ηλεκτρολόγος στο νοσοκομείο Tunbridge Wells στο Πέμπρι, περίπου 40 μίλια νοτιοανατολικά του Λονδίνου. Σε αυτό το σημείο έλαβε χώρα το δεύτερο σκέλος της εγκληματικής του δραστηριότητας, που δεν ήταν άλλη από το να κακοποιεί σεξουαλικά πτώματα γυναικών.

«Τα εγκλήματα αυτού του άνδρα θα στοιχειώνουν για πάντα τη ζωή μου», δήλωσε η μητέρα ενός από τα θύματα του στυγερού δολοφόνου, μιλώντας στο GBN News.

Αν και ο 70χρονος σήμερα Φούλερ, εκτίει ήδη τον τρίτο χρόνο της ποινής του, στην Αγγλία οι αποκαλύψεις για το πώς κατάφερνε επί σχεδόν 30 χρόνια να ξεγελά την οικογένειά του, καθώς και τους εργοδότες του και να αποφεύγει τη σύλληψη, συνεχίζονται.

Εβδομάδες μετά την έναρξη των ερευνών για τους φόνους των δύο γυναικών, της Νελ και της Πιρς, οι αρχές είχαν βρεθεί σε τέλμα, καθώς μάρτυρες δεν υπήρχαν και οι δυνατότητες του Εγκληματολογικού στα τέλη της δεκαετίας του '80 δεν ήταν αρκετά προηγμένες για να βασιστούν σε στοιχεία DNA που συλλέχθηκαν στους τόπους του εγκλήματος, σύμφωνα με το Sky News .

Ο Ντέιβιντ Φούλερ
© KENT POLICE

Η Νελ, 25 ετών τότε, είχε βρεθεί γυμνή και γεμάτη αίματα στο κρεβάτι της από τον φίλο της τον Ιούνιο του 1987, ενώ η Πιρς, 20 ετών εκείνη την εποχή, είχε εντοπιστεί νεκρή, μόνο με το εσώρουχό της σε έναν πλημμυρισμένο αγωγό. Και οι δύο γυναίκες είχαν στραγγαλιστεί και κακοποιηθεί σεξουαλικά, σύμφωνα με την αστυνομία. Όμως, δεν υπήρχε ύποπτος.

Ήταν η τεχνολογική πρόοδος που επέτρεψε στους ερευνητές ανεξιχνίαστων υποθέσεων να συνδέσουν το DNA του Φούλερ με με τα εγκλήματα, σύμφωνα με το GBN. Και μετά τη σύλληψή του, όπως ανέφερε ο Guardian, οι ερευνητές άρχισαν να ψάχνουν για περισσότερα στοιχεία στο σπίτι του και έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη.

Εκατομμύρια φωτογραφίες στο σπίτι του δολοφόνου

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν «εκατομμύρια» φωτογραφίες και βίντεο που ο Φούλερ είχε τραβήξει ο ίδιος με τον εαυτό του να κακοποιεί σεξουαλικά τα πτώματα περισσότερων από 100 θυμάτων του. Το ειδεχθές υλικό βρέθηκε στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του σπιτιού του σύμφωνα με το BBC.

Ανακαλύφθηκε ότι ο Φούλερ χρησιμοποιούσε την κάρτα πρόσβασής του στο νοσοκομείο για να μπαίνει κρυφά στο νεκροτομείο, το οποίο δεν διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από σεβασμό προς τα θύματα που βρίσκονταν μέσα, σύμφωνα με το Sky News. Χρησιμοποιώντας αυτό προς όφελός του, ο Φούλερ πέρασε πάνω από μια δεκαετία μεταξύ 2005 και 2020 κακοποιώντας τα σώματα των νεκρών γυναικών - μερικές μόλις 9 ετών και άλλες 100 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Μια έρευνα στις Εθνικές Υπηρεσίες Υγείας (NHS) της Αγγλίας διαπίστωσε «σοβαρές παραλείψεις» από το νοσοκομείο Tunbridge Wells, σύμφωνα με το BBC, οι οποίες επέτρεψαν το να περάσει «απαρατήρητη και ανεξέλεγκτη» η εγκληματική δραστηριότητα του Φούλερ, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Sir Jonathan Michael. Βάσει της αναφοράς του υψηλόβαθμου, η έλλειψη ελέγχου επέτρεψε στον Φούλερ να εισέλθει στο νεκροτομείο έως και 444 φορές σε ένα μόνο έτος σε ένα σημείο, όπου συνέχισε να κακοποιεί τα πτώματα.

Τώρα οι οικογένειες των θυμάτων του Φούλερ βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτου σοκ και αηδίας, όπως μάλιστα κατέθεσαν, κατά την τελεσίδικη καταδίκη του ηλεκτρολόγου το 2022 - κατά την οποία έλαβε 16 επιπλέον χρόνια φυλάκισης, πάνω από την ισόβια κάθειρξη για τους φόνους που παραδέχτηκε το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον Guardian.

«Ο Ντέιβιντ Φούλερ έχει αμαυρώσει κάθε ανάμνηση που έχω από την αδελφή μου», δήλωσε ο αδελφός ενός θύματος, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι τι έκανε στην αδελφή μου όταν υποτίθεται ότι είχε ήδη εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο για ένα πιο ξεκούραστο και ειρηνικό μέρος».

Η οικογένεια του 100χρονου θύματος του Φούλερ δήλωσε ότι «θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μας», σύμφωνα με το GBN.

Η δικαστής Bobbie Cheema-Grubb, αναφερόμενη στις οικογένειες των θυμάτων, τη μέρα της τελεσίδικης καταδίκης του είχε απευθυνθεί στον Φούλερ, λέγοντάς του με περιφρόνηση: «Έχετε βυθίσει όλες αυτές τις οικογένειες στο σκότος. Έχουν, όμως, εκφράσει την οργή και την αποστροφή που θα εξέφραζαν, αν μπορούσαν, οι γυαίκες που κακοποιήσατε και τους αφαιρέσατε τη ζωή τόσο βάναυσα».

Με στοιχεία από Guardian.com, BBC

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.