Κοσμος

«Ήμουν εκείνη που την πήγαινε στις χημειοθεραπείες»: Η Κάμαλα Χάρις για τη μάχη της μητέρας της με τον καρκίνο

Η οικογενειακή φωτογραφία που δημοσίευσε και η δέσμευση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάμαλα Χάρις: Η εξομολόγηση για τη μάχη της μητέρας της με τον καρκίνο  - Η δέσμευση της για ειδικές άδειες σε όσους φροντίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα

Η Κάμαλα Χάρις προχώρησε σε μία προσωπική εξομολόγηση για τον αγώνα που έδωσε η μητέρα της με τον καρκίνο.

Δημοσιεύοντας μία οικογενειακή φωτογραφία, η Κάμαλα Χάρις έστειλε το μήνυμά της προς όλους τους εργαζόμενους που προσπαθούν να βρουν χρόνο για να βρίσκονται κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και τους ασθενείς που δίνουν μάχη για τη ζωή τους. 

Κάμαλα Χάρις: Η εξομολόγηση για τη μάχη της μητέρας της με τον καρκίνο και η δέσμευσή της

«Η μητέρα μου διαγνώστηκε με καρκίνο όταν ήμουν εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο. Πέρασα πολλές ώρες μαζί της στο νοσοκομείο, οδηγώντας την από και προς τα ραντεβού για χημειοθεραπεία.
Ευτυχώς, είχα το είδος της δουλειάς που μου επέτρεπε να αφιερώσω τον χρόνο που χρειαζόμουν για να είμαι με τη μητέρα μου. Πάρα πολλοί άλλοι δεν μπορούν» εξομολογήθηκε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Κάμαλα Χάρις και πρόσθεσε: «Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να μπορεί να πάρει ελεύθερο χρόνο για να φροντίσει τον εαυτό του ή τους ανθρώπους που αγαπά».

Μέσα από την ανάρτησή της, κι ενώ βρίσκεται στην τελική ευθεία των Αμερικανικών Εκλογών, η Κάμαλα Χάρις δεσμεύτηκε να αγωνιστεί «για ένα μέλλον όπου κάθε άνθρωπος θα έχει οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη και οικογενειακή και ιατρική άδεια μετ' αποδοχών. Μαζί με αυτό, το σχέδιο περίθαλψης μου θα επιτρέψει σύστημα υγείας να καλύψει την οικιακή φροντίδα υγείας, όρασης και ακοής, τα οποία όχι απλά θα μειώσουν το κόστος για τους ασθενείς, αλλά και το οικονομικό και συναισθηματικό άγχος για τις οικογένειες στη χώρα μας».