Κοσμος

5 καμπάνιες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε την Ευρώπη

Οι εκστρατείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν στόχο να κινητοποιήσουν τους πολίτες και να ενισχύσουν τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές, προωθώντας την ευρωπαϊκή ενότητα και τις αξίες της ΕΕ.

Αλκιβιάδης Σιαράβας
Αλκιβιάδης Σιαράβας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 καμπάνιες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε την Ευρώπη
© Freepik

Οι καμπάνιες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Από το #ThisTimeImVoting στο #FacesOfEurope βλέπουμε την εξέλιξη των ευρωπαϊκών καμπανιών

Οι εκστρατείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν στόχο να κινητοποιήσουν τους πολίτες και να ενισχύσουν τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές, προωθώντας την ευρωπαϊκή ενότητα και τις αξίες της ΕΕ.

Πέντε από τις καλύτερες καμπάνιες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

This Time I’m Voting (2019)
Αυτή η καμπάνια είναι ίσως η πιο επιτυχημένη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέχρι σήμερα, με στόχο την αύξηση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές του 2019. Είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς οι πολίτες καλούνταν να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να βοηθήσουν να προωθήσουν τις εκλογές στα δίκτυά τους. Με χρήση social media και εθελοντικών δράσεων, το μήνυμα της καμπάνιας ενθάρρυνε τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση των πολιτών, με αποτέλεσμα την υψηλότερη προσέλευση στις ευρωεκλογές από το 1994.

This time I'm voting

Act. React. Impact. (2014)
Αυτή η καμπάνια είχε ως στόχο να δείξει στους πολίτες πως η ψήφος τους έχει πραγματικό αντίκτυπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα από βίντεο, αφίσες και διαδικτυακές δράσεις, προωθήθηκε το μήνυμα ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι απλώς μια τυπική διαδικασία, αλλά μια ευκαιρία να διαμορφωθούν οι αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων πολιτών. Η καμπάνια είχε μεγάλη απήχηση σε νέους ψηφοφόρους.

Act. React. Impact.

DiscoverEU (2021)
Το DiscoverEU δεν αφορά ακριβώς εκλογές, αλλά αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και της κινητικότητας των νέων. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, χιλιάδες νέοι κέρδισαν δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη, μαθαίνοντας από κοντά την πολυπολιτισμικότητα και την κοινή ιστορία της ΕΕ. Η καμπάνια υπογράμμισε την αξία της ευρωπαϊκής ενότητας και των ευκαιριών που παρέχει η ΕΕ.

Discover EU by train
Are you 18 years old? Don't miss the call of #DiscoverEU!

Choose Your Future (2009)

Η καμπάνια για τις ευρωεκλογές του 2009 με το σλόγκαν "Choose Your Future" έδωσε έμφαση στην ισχύ της ψήφου και το πώς οι πολίτες μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρώπης μέσω της συμμετοχής τους. Επικεντρώθηκε στη σημασία της συλλογικής δράσης και των κοινών αποφάσεων για την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών, όπως η ειρήνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη.

Choose Your Future – European Elections 23-26 May

Faces of Europe (2024)

Η καμπάνια "Faces of Europe" αναδεικνύει την ποικιλία και την πολιτισμική κληρονομιά της Ευρώπης μέσω προσωπικών ιστοριών ανθρώπων από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς. Μέσα από μια σειρά βίντεο, οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις εμπειρίες και τις προκλήσεις τους, προβάλλοντας την ομορφιά της διαφορετικότητας και την ενότητα στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Στόχος της καμπάνιας είναι να ενθαρρύνει τον διάλογο και την κατανόηση, προάγοντας την αλληλεγγύη και την αποδοχή, και καλώντας τους θεατές να αναγνωρίσουν την αξία της διαφορετικότητας στην προσπάθεια για μια πιο ενωμένη Ευρώπη.

Rising to the challenges of migration in the EU: meet Pelagie and Todor

Στον σύγχρονο κόσμο, όπου οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι πιο σημαντικές από ποτέ, οι εκστρατείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της συμμετοχής και της ευρωπαϊκής ενότητας. Μέσα από καινοτόμες και εμπνευσμένες καμπάνιες, όπως το "This Time I’m Voting" και το "Faces of Europe," οι πολίτες ενθαρρύνονται να αναγνωρίσουν τη δύναμη της ψήφου τους και να εμπλακούν ενεργά στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Αυτές οι πρωτοβουλίες όχι μόνο ενισχύουν τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές, αλλά και προάγουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της πολιτισμικής ποικιλότητας. Εν τέλει, η ενεργός συμμετοχή μας στη διαδικασία της δημοκρατίας είναι το κλειδί για να διαμορφώσουμε ένα μέλλον που ανταγωνίζεται τις προσδοκίες και τις ελπίδες όλων μας στην Ευρώπη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.