Κοσμος

Ο Έλον Μασκ συνεχίζει να μοιράζει λεφτά - Έδωσε και δεύτερη επιταγή σε ψηφοφόρο

Ο στόχος πίσω από την κίνησή του αυτή - Γιατί έχει προκαλέσει αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ συνεχίζει να μοιράζει λεφτά - Έδωσε και δεύτερη επιταγή σε ψηφοφόρο

Έλον Μασκ: Έδωσε στην Πενσιλβάνια δεύτερη επιταγή 1 εκατ. σε ψηφοφόρο - Ο στόχος πίσω από την κίνησή του αυτή - Γιατί έχει προκαλέσει αντιδράσεις

Επιταγή ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων έδωσε ο Έλον Μασκ σε ψηφοφόρο που υπέγραψε υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και της οπλοκατοχής σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Ο ίδιος ο Έλον Μασκ, μάλιστα, αστειεύτηκε λέγοντας πως «ελπίζω να μην με πυροβολήσουν» όπως συνέβη με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ελπίζω να τη βγάλω καθαρή σήμερα. Βάσει όσων ακούω, μπορεί και όχι. Κάνουν όλοι πλάκα μέχρι κάποιος να χάσει ένα αυτί ή ένα μάτι. Ελπίζω να μην πυροβοληθώ» είπε θυμίζοντας την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ που σημειώθηκε στις 13 Ιουλίου.

«Σας ευχαριστώ πολύ, πιστεύω πραγματικά ό,τι κάνετε. Δεν χρειάζεται να το κάνετε. Τα πλούτη και η ευθύνη που χρησιμοποιείται για την ελευθερία του λόγου και σας ευχαριστούμε πολύ» είπε στον Μασκ η νικήτρια της επιταγής, Κριστί Φίσελ.

Να θυμίσουμε πως ο Έλον Μασκ προκειμένου να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, ίδρυσε την America PAC, η οποία μεριμνά για την εγγραφή ψηφοφόρων του Τραμπ σε διαφιλονικούμενες πολιτείες που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα.

Η κίνησή του αυτή να μοιράσει επιταγές του ενός εκατομμυρίου δολαρίων αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στις αποκαλούμενες swing states, την Πενσιλβάναια, την Τζόρτζια, την Αριζόνα, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσκιν και τη Βόρεια Καρολίνα.

Αυτός είναι ο λόγος που έχει προκαλέσει και πλήθος αντιδράσεων με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι μπορεί να παραβιάζει την εκλογική νομοθεσία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.