Κοσμος

Iσραήλ: Επιζήσασα της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε στα 22α γενέθλιά της

Έπασχε από μετατραυματικό στρες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Iσραήλ: Επιζήσασα της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε στα 22α γενέθλιά της

Μια 22χρονη γυναίκα που επέζησε από την επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova κοντά στο Kibbutz Re'im στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, έβαλε τέλος στη ζωή της στο διαμέρισμά της, αφού υπέφερε από διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Η οικογένεια της Shirel Golan, η οποία έκλεισε σήμερα τα 22 της χρόνια, λέει ότι υπέφερε από μετατραυματικά συμπτώματα από τότε που γλίτωσε από την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ και ότι νοσηλεύτηκε δύο φορές στο νοσοκομείο.

Ο αδελφός της Eyal αναφέρθηκε από τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης λέγοντας: «Είδα ότι είχε συμπτώματα μετατραυματικού στρες, όπως η απόσυρση και η απομάκρυνση από τους φίλους της. Της ζήτησα να φροντίσει τον εαυτό της. Είπε ότι δεν λαμβάνει καμία βοήθεια από το κράτος. Είπε ότι παίρνει βοήθεια μόνο από τον [Κοινοτικό Σύλλογο της Φυλής Nova]».

«Αν το κράτος την είχε φροντίσει, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί», λέει.

Η Israel Hayom και το Ynet δημοσιεύουν αμφότερες μια άρνηση του Υπουργείου Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών για τους ισχυρισμούς της οικογένειας, λέγοντας ότι η κοπέλα «αντιμετωπιζόταν στο σύστημα πρόνοιας ακόμη και πριν από τις 7 Οκτωβρίου και ιδιαίτερα μετά».