Κοσμος

Iσραήλ: Επιζήσασα της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε στα 22α γενέθλιά της

Έπασχε από μετατραυματικό στρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντούκι Ντρορ: Συνέντευξη με τον Ισραηλινό σκηνοθέτη για το ντοκιμαντέρ «Supernova» και τον πόλεμο Χαμάς-Ισραήλ
© EPA/HAYOUNG JEON

Iσραήλ: Επιζήσασα της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε στα 22α γενέθλιά της

Μια 22χρονη γυναίκα που επέζησε από την επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova κοντά στο Kibbutz Re'im στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, έβαλε τέλος στη ζωή της στο διαμέρισμά της, αφού υπέφερε από διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Η οικογένεια της Shirel Golan, η οποία έκλεισε σήμερα τα 22 της χρόνια, λέει ότι υπέφερε από μετατραυματικά συμπτώματα από τότε που γλίτωσε από την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ και ότι νοσηλεύτηκε δύο φορές στο νοσοκομείο.

Ο αδελφός της Eyal αναφέρθηκε από τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης λέγοντας: «Είδα ότι είχε συμπτώματα μετατραυματικού στρες, όπως η απόσυρση και η απομάκρυνση από τους φίλους της. Της ζήτησα να φροντίσει τον εαυτό της. Είπε ότι δεν λαμβάνει καμία βοήθεια από το κράτος. Είπε ότι παίρνει βοήθεια μόνο από τον [Κοινοτικό Σύλλογο της Φυλής Nova]».

«Αν το κράτος την είχε φροντίσει, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί», λέει.

Η Israel Hayom και το Ynet δημοσιεύουν αμφότερες μια άρνηση του Υπουργείου Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών για τους ισχυρισμούς της οικογένειας, λέγοντας ότι η κοπέλα «αντιμετωπιζόταν στο σύστημα πρόνοιας ακόμη και πριν από τις 7 Οκτωβρίου και ιδιαίτερα μετά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.