Κοσμος

Επίθεση με drone της Χεζμπολάχ στην περιοχή κατοικίας του Νετανιάχου

Σειρήνες σε Τελ Αβίβ και Χάιφα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ με drones στο Ισραήλ
Φωτογραφία Αρχείου © EPA/ATEF SAFADI

Επίθεση με drone της Χεζμπολάχ στην περιοχή κατοικίας του Νετανιάχου - Σειρήνες σε Τελ Αβίβ και Χάιφα

Νέα επίθεση με drones εξαπέλυσε νωρίς το πρωί η Χεζμπολάχ στο Ισραήλ.

Οι σειρήνες ήχησαν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα ενώ ένα drone διαπέρασε την ισραηλινή αεράμυνα και έπεσε σε κτίριο στην περιοχή Καισάρεια (Caesaria), μεταξύ του Τελ Αβίβ και της Χάιφα. Οπως αναφέρει το The Times of Israel, οι προειδοποιητικές σειρήνες δεν ενεργοποιήθηκαν στην Καισάρεια, αλλά στόχος ήταν το σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι IDF λένε ότι λόγω του περιστατικού, προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν επίσης στο Γκλίλοτ, βόρεια του Τελ Αβίβ. Ωστόσο, οι IDF έχουν πλέον αποκλείσει το ενδεχόμενο επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4zllx5mqp5l)

Νωρίτερα, ήχησαν προειδοποιητικές σειρήνες και στην περιοχή της Χάιφα που πυροδοτήθηκαν από έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο.

Η ρουκέτα έπεσε σε ανοιχτό χώρο και δεν προκάλεσε τραυματισμούς.

Η Χαμάς «είναι και θα παραμείνει ζωντανή», διαβεβαιώνει ο ανώτατος ιρανός ηγέτης Χαμενεΐ

Η Χαμάς «είναι και θα παραμείνει ζωντανή» παρά το θάνατο του αρχηγού του, του Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Η απώλειά του είναι σίγουρα οδυνηρή για το μέτωπο της αντίστασης» στο Ισραήλ, «όμως (το μέτωπο της αντίστασης) δεν πρόκειται να σταματήσει με το μαρτύριο του Σινουάρ για τη Χαμάς», διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και, μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979, έχει καταστήσει την παλαιστινιακή υπόθεση έναν από τους πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής του.

Hamas leader Yahya Sinwar eliminated!

Ο Γιαχία Σινουάρ «ήταν μια λαμπρή φυσιογνωμία της αντίστασης και του αγώνα» εναντίον του Ισραήλ, τόνισε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.

«Στάθηκε με ακλόνητη αποφασιστικότητα εναντίον του απάνθρωπου και επιθετικού εχθρού και τον χαστούκισε με θάρρος», πρόσθεσε.

Ο Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος βρισκόταν για καιρό στη σκιά πριν τεθεί το καλοκαίρι επικεφαλής της Χαμάς, θεωρείται ο αρχιτέκτονας της χωρίς προηγούμενο επίθεσης του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία έχει βυθίσει έκτοτε την περιοχή σε μια αιματηρή σύγκρουση.

Την παραμονή του διορισμού του Σινουάρ επικεφαλής της Χαμάς τον Αύγουστο, ο ανώτατος ιρανός ηγέτης είχε δημοσιοποιήσει μέσω του ιστοτόπου του ένα βίντεο μιας σπάνιας συνάντησής του μαζί του το 2011.

Ο Γιαχία Σινουάρ ήταν τότε μέλος της αντιπροσωπείας του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Ισμαήλ Χανίγια, ο πρώην αρχηγός του σχηματισμού ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Ιουλίου στην Τεχεράνη από πλήγμα που αποδίδεται στο Ισράηλ. Ο Σινουάρ διαδέχθηκε στη συνέχεια τον Χανίγια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.