Κοσμος

Amazon: Εάν δεν σας αρέσει η εργασία με φυσική παρουσία.... φύγετε

To τελεσίγραφο της εταιρείας για την εξ' αποστάσεως εργασίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Amazon: Tι αναφέρει μεγαλοστέλεχος για την νέα πολιτική της εταιρείας

Ένα από τα κορυφαία στελέχη της Amazon υπερασπίστηκε τη νέα πολιτική των πέντε ημερών την εβδομάδα στο γραφείο, λέγοντας ότι όσοι δεν θέλουν μπορούν να φύγουν για άλλη εταιρεία.

Μιλώντας σε συνάντηση όλων των εργαζομένων της AWS, ο διευθύνων σύμβουλος της μονάδας Ματ Γκάρμαν δήλωσε ότι εννέα στους 10 εργαζόμενους με τους οποίους μίλησε υποστηρίζουν τη νέα πολιτική, η οποία τίθεται σε ισχύ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με αντίγραφο που εξέτασε το Reuters.

Όσοι δεν επιθυμούν να εργάζονται για την Amazon στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα μπορούν να παραιτηθούν, πρότεινε.

 «Αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν λειτουργούν καλά σε αυτό το περιβάλλον και δεν θέλουν να το κάνουν, δεν πειράζει, υπάρχουν και άλλες εταιρείες», δήλωσε ο Γκάρμαν.

«Παρεμπιπτόντως, δεν το εννοώ αυτό με κακό τρόπο», είπε, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να είμαστε σε ένα περιβάλλον όπου εργαζόμαστε μαζί». «Όταν θέλουμε να καινοτομήσουμε πραγματικά σε ενδιαφέροντα προϊόντα, δεν έχω δει τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό όταν δεν είμαστε αυτοπροσώπως», δήλωσε.

Η πολιτική αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση σε πολλούς από τους υπαλλήλους της Amazon, οι οποίοι λένε ότι σπαταλιέται χρόνος με πρόσθετες μετακινήσεις και ότι τα οφέλη της εργασίας από το γραφείο δεν υποστηρίζονται από ανεξάρτητα δεδομένα.

Η Amazon εφάρμοζε μια τριήμερη πολιτική εντός γραφείου, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Άντι Τζέισι δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ο λιανοπωλητής θα προχωρήσει σε πέντε ημέρες για να «εφευρίσκουμε, να συνεργαζόμαστε και να είμαστε συνδεδεμένοι».
Σε ορισμένους υπαλλήλους που δεν είχαν συμμορφωθεί προηγουμένως, ανακοινώθηκε ότι «παραιτούνται οικειοθελώς» και αποκλείστηκαν από τα συστήματα της εταιρείας.

Η Amazon έχει υιοθετήσει μια πιο σκληρή γραμμή όσον αφορά την επιστροφή στο γραφείο από πολλούς από τους ομολόγους της στον τομέα της τεχνολογίας, όπως η Google, η Meta και η Microsoft, οι οποίοι εφαρμόζουν πολιτικές δύο έως τριών ημερών στο γραφείο.
«Στην πραγματικότητα είμαι αρκετά ενθουσιασμένος με αυτή την αλλαγή», δήλωσε ο Γκάρμαν. «Ξέρω ότι δεν είναι όλοι έτσι», είπε, σημειώνοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι της εταιρείας μόνο με τις υποχρεωτικές τρέχουσες τρεις ημέρες εργασίας στο γραφείο.