Κοσμος

Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου: Τέλος στα υγρά μετά τις επιθέσεις ακτιβιστών

Νέα μέτρα ασφαλείας από σήμερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση ακτιβιστών με σούπα πάνω σε έργο στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου
Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου: Τέλος στα υγρά μετά τις επιθέσεις ακτιβιστών © Youtube

Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου: Τέλος στα υγρά μετά τις επιθέσεις ακτιβιστών - Νέα μέτρα ασφαλείας από σήμερα

Μετά τις επιθέσεις ακτιβιστών σε διάσημα έργα, η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου απαγόρευσε στους επισκέπτες της να έχουν μαζί τους υγρά, εξαιρουμένων του βρεφικού γάλατος και των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. 

Σύμφωνα με το Sky News, το νέο μέτρο τίθεται σε ισχύ σήμερα από την Εθνική Πινακοθήκη. Το μουσείο του Λονδίνου προέτρεψε τους επισκέπτες να έχουν «ελάχιστα αντικείμενα» στους χώρους της Πινακοθήκης και «όχι μεγάλες τσάντες». «Δυστυχώς, φτάσαμε τώρα σε ένα σημείο όπου αναγκαστήκαμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τους επισκέπτες, το προσωπικό και τη συλλογή μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου: Έχουν καταγραφεί ζημιές από τέτοιες επιθέσεις

Ήδη από τον Ιούλιο του 2022 η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου έχει καταγράψει επιθέσεις σε έργα τέχνης«Τέτοιες επιθέσεις έχουν προκαλέσει ζημιά στα έργα τέχνης, απελπισία στους επισκέπτες και στο προσωπικό και διαταράσσουν την αποστολή μας να διασφαλίσουμε ότι η σπουδαία τέχνη είναι διαθέσιμη για όλους, παντού προκειμένου να την απολαύσουν», σημειώνεται χαρακτηριστικά. «Δύο από αυτές τις επιθέσεις συνέβησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες και γι' αυτό λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας στο άμεσο μέλλον».

Επίσης, αναφέρεται  ότι «όλες οι πόρτες της γκαλερί διαθέτουν ανιχνευτές μετάλλων, όπου θα επιθεωρούμε τσάντες και σακίδια», προσθέτοντας ότι ως αποτέλεσμα η είσοδος πιθανότατα να διαρκεί παραπάνω ώρα. Τον περασμένο μήνα δύο εκδοχές των γνωστών Ηλίανθων «λούστηκαν» με σούπα. Κανένας πίνακας δεν υπέστη ζημιά, αλλά οι εισαγγελείς είπαν ότι τα προστατευτικά ήταν, αξίας 10.000 έως 20.000 λιρών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.