Κοσμος

Η αυτοβιογραφία του Μπόρις Τζόνσον καθυστερεί να φτάσει στα βιβλιοπωλεία της Ευρώπης λόγω Brexit

Αρχιτέκτονας της εξόδου από την ΕΕ ο πρώην πρωθυπουργός - Οι γραφειοκρατικές περιπλοκές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρετανία: Το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του Μπόρις Τζόνσον καθυστερεί να φτάσει σε καταστήματα της ΕΕ λόγω Brexit - Οι επιπτώσεις των συνοριακών ελέγχων  

Τα απομνημονεύματα του Μπόρις Τζόνσον με τίτλο «Unleashed» («Αποχαλινωμένος»), καθυστερούν να φτάσουν στα βιβλιοπωλεία της ΕΕ. Και για το γεγονός αυτό φταίει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Σε μεγάλο βαθμό προσωπικό κατόρθωμα του Μπόρις Τζόνσον, το Brexit έχει αυξήσει τη γραφειοκρατία και περιπλέκει τις παραδόσεις του βιβλίου του σε ευρωπαϊκές χώρες.

Στο βιβλίο του, ο πρώην πρωθυπουργός αφηγείται την εμπειρία του στην πολιτική, κυρίως το πέρασμά του από την Ντάουνινγκ Στριτ από το 2019 ως το 2022, και κυρίως τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

Ο Τζόνσον ήταν ο βασικός υποστηρικτής της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016.

Με καθυστέρηση το βιβλίο του Μπόρις Τζόνσον εξαιτίας των συνοριακών ελέγχων

«Δεν έχει φτάσει ακόμη και αυτό είναι εξαιτίας του Brexit. Είναι ειρωνικό», είπε πριν μέρες ένας βοηθός διευθυντή στη βρετανική αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones, στο κέντρο των Βρυξελλών.

Ο εργαζόμενος τόνισε ότι τα βρετανικά βιβλία χρειάζονται περίπου μια εβδομάδα παραπάνω για να φτάσουν στην αγορά της ΕΕ, ως αποτέλεσμα των επιπλέον ελέγχων στα σύνορα που εφαρμόστηκαν μετά το Brexit.

Τα απομνημονεύματα του Τζόνσον κυκλοφόρησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 10 Οκτωβρίου, αλλά ξεκίνησαν να φτάνουν σε ευρωπαϊκά καταστήματα αυτή την εβδομάδα.

Τα μόνα καταστήματα της Waterstones έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στο Άμστερνταμ, στις Βρυξέλλες και σε πολλές πόλεις της Ιρλανδίας.