Κοσμος

Ντόναλντ Tραμπ: Ο Μακόνελ τον χαρακτήρισε κατ' ιδίαν ηλίθιο και απεχθή

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στην Γερουσία ήταν πάντοτε σκωπτικός απέναντι στον πρώην πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα σχόλια στο Χ μετά τη δήλωση Τραμπ ότι οι μετανάστες τρώνε... κατοικίδια
© EPA/IAN LANGSDON

Nτόναλντ Tραμπ: Ο Μακόνελ χαρακτήρισε κατ' ιδίαν  «ηλίθιο» και «απεχθή» 

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ χαρακτήρισε κατ' ιδίαν τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως «ηλίθιο», «κακοδιάθετο» και «απεχθή άνθρωπο» μετά τις εκλογές του 2020, σύμφωνα με βιογραφία του γερουσιαστή που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Μακόνελ, ο οποίος διαπληκτίστηκε δημοσίως με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων τεσσάρων ετών, επέκρινε επίσης τον πρώην πρόεδρο ως «ναρκισσιστή» και παραδέχθηκε μετά τις εκλογές του 2020 ότι «δεν είναι μόνο οι Δημοκρατικοί που μετρούν τις ημέρες» μέχρι να αποχωρήσει από το αξίωμά του.

Ο επί σειρά ετών ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έκανε τα σχόλιά του στο πλαίσιο μιας σειράς προσωπικών προφορικών ιστοριών που δόθηκαν στον Μάικλ Τάκετ, αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Associated Press στην Ουάσινγκτον.

Ο Μακόνελ έκανε τα καυστικά σχόλιά του για τον πρώην πρόεδρο κατά την προετοιμασία της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όταν ο Τραμπ προσπαθούσε να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020.

Ο ίδιος και ο Τραμπ χώρισαν δημοσίως αφού ο Μακόνελ αναγνώρισε τον τότε υποψήφιο Τζο Μπάιντεν ως νικητή των εκλογών μετά την ψηφοφορία του εκλεκτορικού σώματος στα μέσα Δεκεμβρίου 2020.

Ο Μακόνελ κατήγγειλε έντονα τις ενέργειες του Τραμπ που προηγήθηκαν των ταραχών της 6ης Ιανουαρίου, δηλώνοντας στο βήμα της Γερουσίας στο τέλος της δεύτερης δίκης μομφής του πρώην προέδρου ότι ήταν «πρακτικά και ηθικά υπεύθυνος για την πρόκληση των γεγονότων εκείνης της ημέρας».

Και χαρακτήρισε τις ενέργειες του Τραμπ που προηγήθηκαν της εξέγερσης «επαίσχυντη παράλειψη καθήκοντος».

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές δήλωσαν στο The Hill ότι μέλη της διάσκεψής τους θεωρούσαν επίσης τον Τραμπ σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την απώλεια της πλειοψηφίας τους στη Γερουσία, επειδή επέκρινε σκληρά την αμεροληψία της εκλογικής διαδικασίας στη Τζόρτζια -συμπιέζοντας την προσέλευση των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος- πριν από μια κρίσιμη επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση στην οποία οι Δημοκρατικοί νίκησαν τους Γερουσιαστές. David Perdue (R) και Kelly Loeffler (R).

Ο Μακόνελ δεν μίλησε με τον Τραμπ για χρόνια μετά από εκείνη τη διαφωνία και δεν συναντήθηκαν ξανά αυτοπροσώπως μέχρι τον φετινό Ιούνιο, όταν ο υποψήφιος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος συναντήθηκε με γερουσιαστές στην έδρα της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Γερουσιαστών στο Καπιτώλιο.

Ο Τραμπ κατέστησε απολύτως σαφές μετά τις εκλογές του 2020 ότι δεν συμπαθούσε τον Μακόνελ και τον κατηγόρησε κατά καιρούς ότι ματαίωσε την ατζέντα του στο Κογκρέσο, παρόλο που ο Γερουσιαστής βοήθησε να περάσει το πακέτο φορολογικής μεταρρύθμισης που υπέγραψε ο πρώην πρόεδρος και να επικυρώσει τρεις συντηρητικούς υποψηφίους του στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πηγή: The Hill

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.