Κοσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι οι μετανάστες τρώνε κατοικίδια ζώα

Επανέλαβε τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς του σε εκδήλωση για τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σε προεκλογική εκδήλωση τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς του ότι οι μετανάστες στο Οχάιο τρώνε κατοικίδια ζώα.
Ο Τραμπ εμμένει στους διαψευσμένους ισχυρισμούς του ότι οι μετανάστες τρώνε κατοικίδια ζώα © EPA/Erik S. Lesser

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σε προεκλογική εκδήλωση τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς του ότι οι μετανάστες στο Οχάιο τρώνε κατοικίδια ζώα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει χτίσει την προεκλογική του εκστρατεία πάνω στην ιδέα ότι οι μετανάστες καταστρέφουν τις ΗΠΑ και υποσχόμενος μαζικές απελάσεις, επανέλαβε τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς του, ότι οι μετανάστες στο Οχάιο τρώνε κατοικίδια ζώα,

Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναφερθεί με έμφαση στον παραπάνω ισχυρισμό του, που έχει γίνει διαδοθεί ευρέως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι μετανάστες από την Αϊτή στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο κλέβουν τα κατοικίδια των κατοίκων ή άγρια ζώα από τα πάρκα, προκειμένου να τραφούν.

Ο Τραμπ επιμένει στην παραπληροφόρηση σχετικά με τη μετανάστευση

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Univision, το μεγαλύτερο ισπανόφωνο δίκτυο των ΗΠΑ, αρκετές δεκάδες Λατινοαμερικάνοι ψηφοφόροι από όλη τη χώρα ρώτησαν τον πρώην πρόεδρο για τη μετανάστευση, καθώς και για την οικονομία, τις αμβλώσεις και άλλα βασικά ζητήματα.

Ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος, ο οποίος προσπαθεί όλο και περισσότερο να προσεταιριστεί τους Λατίνους ψηφοφόρους, δυσκολεύτηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική του, ενώ επέμεινε στην παραπληροφόρηση σχετικά με τη μετανάστευση.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τραμπ κερδίζει τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους, οι οποίοι, όπως και πολλές άλλες δημογραφικές ομάδες, δηλώνουν ότι προτιμούν τον πρώην πρόεδρο σε οικονομικά θέματα.

Οι λατινοαμερικανοί ψηφοφόροι αποτελούν ένα ολοένα και πιο σημαντικό μπλοκ της εκλογικής πίτας σε αρκετές αμφίρροπες πολιτείες.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ενώπιων 100 ψηφοφόρων, ο Τραμπ δεν ανέφερε τα σχέδιά του να διατάξει τη μεγαλύτερη μαζική απέλαση στην ιστορία των ΗΠΑ. Επίσης απέφυγε σκληρές ερωτήσεις σχετικά με τη ρητορική και τις πολιτικές του όσον αφορά τους μετανάστες.

Τραμπ για μετανάστες και κατοικίδια: «Σας λέω αυτά που έχουν αναφερθεί»

Όταν ένας ψηφοφόρος, ο οποίος ανέφερε ότι είναι εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικανός, ρώτησε γιατί ο Τραμπ επαναλαμβάνει συνεχώς τον καταρριφθέντα μύθο ότι οι Αϊτινοί μετανάστες τρώνε κατοικίδια ζώα στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, ο Τραμπ επέμεινε.

«Απλώς έλεγα αυτό που αναφέρθηκε», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι οι μετανάστες «έτρωγαν και άλλα πράγματα, που δεν πρέπει να τρώνε».

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι οι μετανάστες αυξάνουν την εγκληματικότητα, και καυχήθηκε ότι στο διάστημα της προεδρίας του είχε την ισχυρότερη πολιτική συνόρων.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κατηγόρησε τους νεότερους μετανάστες ότι κλέβουν θέσεις εργασίας από τους ισπανόφωνους στις ΗΠΑ και χαρακτήρισε τους μετανάστες, όπως κάνει συχνά, ως «εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που είναι δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών και τρομοκράτες».

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.