Κοσμος

Λίαμ Πέιν: «Συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα» πριν πέσει από το μπαλκόνι

Ο πρώην τραγουδιστής των One Direction βρέθηκε νεκρός - Σε σοκ οι θαυμαστές του

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λίαμ Πέιν: «Συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα» πριν πέσει από το μπαλκόνι - Ο πρώην τραγουδιστής των One Direction βρέθηκε νεκρός 

Μια σιωπηλή δυσπιστία επικρατούσε στον δρόμο με τους θαυμαστές του Λίαμ Πέιν να στέκονται σοκαρισμένοι,με κάποιους να παρηγορούν ο ένας τον άλλον και άλλους να κοιτάζουν τη λευκή πρόσοψη του ξενοδοχείου Casa Sur, όπου όλες οι κουρτίνες ήταν κλειστές.

Αυτή ήταν η σκηνή στο Παλέρμο του Μπουένος Άιρες αργά το βράδυ της Τετάρτης (16.10) μετά την είδηση ότι ο πρώην τραγουδιστής των One Direction, Λίαμ Πέιν, έπσε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου του ξενοδοχείου στην Αργεντινή και είναι νεκρός. Η αστυνομία κλήθηκε στο ξενοδοχείο CasaSur στις 17:04 (τοπική ώρα, 23:04 ώρα Ελλάδος). Το ασθενοφόρο έφθασε επτά λεπτά αργότερα, αλλά οι διασώστες διαπίστωσαν απλώς τον θάνατο του Πέιν.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου ήταν αυτό που είχε καλέσει την αστυνομία κάνοντας λόγο για «έναν επιθετικό άνδρα που θα μπορούσε να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ». Σύμφωνα με την Daily Mail, οι εργαζόμενοι άκουσαν έναν δυνατό κρότο στην αυλή του ξενοδοχείου, πριν ανακαλυφθεί η σορός του Λίαμ Πέιν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο τραγουσιστής «συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα στο λόμπι του ξενοδοχείου και έσπασε τον φορητό του υπολογιστή» πριν «χρειαστεί να μεταφερθεί στο δωμάτιό του». Ο πρώην αστέρας των One Direction βρισκόταν στην Αργεντινή προκειμένου να παρακολουθήσει τη συναυλία του πρώην συνεργάτη του στο συγκρότημα, Νάιλ Χόραν.

Συντετριμμένοι οι φαν έξω από το ξενοδοχείο που σκοτώθηκε ο Λίαμ Πέιν

Καθώς πλήθος θαυμαστών των One Direction συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο, η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο από την κυκλοφορία και σφράγισε την είσοδο του ξενοδοχείου με ταινία. Οι ερευνητές έφτασαν περίπου στις 7.40 μ.μ. ντυμένοι με ιατροδικαστικές στολές και βιντεοσκόπησαν το εξωτερικό του κτιρίου.

«Αισθάνομαι συντετριμμένος. Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί είχα πολύ bullying στο σχολείο μου και τα τραγούδια του βοηθούσαν. Είμαι συντετριμμένος. Ήρθα αμέσως μόλις άκουσα τα νέα», λέει ο Martina Belaustgui, 26 ετών. «Τον είδα στο σόου του Νάιλ πριν από μερικές εβδομάδες. Τραγουδούσε και χόρευε και πηδούσε».

Η Mariana Pinto, 25 ετών, λέει: «Τον γνώρισα όταν ήμουν 12 ετών. Ήταν με την οικογένειά του και ζήτησα να βγάλουμε μια φωτογραφία. Ήταν τόσο καλός. Ήμουν τόσο ντροπαλή, προσπάθησε να μου μιλήσει αλλά δεν μπορούσα να πω τίποτα. Το μετανιώνω αυτό».

Η Berenice Desmond, 23 ετών, ήταν παλιά θαυμάστρια του. «Είμαι θαυμάστρια από πολύ μικρή. Αισθάνομαι πολύ λυπημένη και σοκαρισμένη. Ήταν μέρος των εφηβικών μου χρόνων, της εφηβείας μου. Ήρθα αμέσως εδώ, μόλις έμαθα τα νέα. Είμαι στο fanclub των One Direction στην Αργεντινή εδώ και δέκα χρόνια. Θα μείνω έξω από αυτό το ξενοδοχείο για πολλές ώρες».

Καθώς η σορός του Πέιν απομακρύνθηκε με ένα κόκκινο πυροσβεστικό βαν, το πλήθος άρχισε να χειροκροτεί. Συνέχισαν καθώς το φορτηγάκι έβγαινε από το δρόμο. Το ξενοδοχείο τοποθέτησε μαύρες πινακίδες μπροστά από τα παράθυρά του και λίγο αργότερα οι συγκεντρωμένοι οπαδοί διαλύθηκαν.

Δε μπρούσαμε να κάνουμε τίποτα - Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Ο Λίαμ Τζέιμς Πέιν, τραγουδοποιός και κιθαρίστας, πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction, πέθανε σήμερα αφού έπεσε από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου» στη συνοικία Παλέρμο του Μπουένος Άιρες, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της ιατρικής υπηρεσίας επιβεβαίωσε τον θάνατό του την Τετάρτη. «Στις 17.04 ειδοποιηθήκαμε για ένα άτομο που βρισκόταν σε μια εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου», δήλωσε ο Alberto Crescenti.

«Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε ομάδα έκτακτης ανάγκης και επιβεβαίωσε τον θάνατο αυτού του άνδρα, ο οποίος αργότερα μάθαμε ότι ήταν μέλος ενός μουσικού συγκροτήματος. Είχε τραύματα ασυμβίβαστα με τη ζωή ως αποτέλεσμα της πτώσης του. Δεν υπήρχε τρόπος να κάνουμε τίποτα».

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό διερευνώνται και θα πραγματοποιηθεί νεκροψία.

Η πορεία του Λίαμ Πέιν στους One Direction 

Ο 31χρονος Λίαμ Πέιν ήταν μέλος του διάσημου βρετανικού boyband One Direction. Το συγκρότημα, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Χάρι Στάιλς, ο Ζέιν Μάλικ, ο Λούις Τόμλινσον και ο Νιαλ Χόραν, σχηματίστηκε για πρώτη φορά το 2010 αφού κάθε μέλος του εμφανίστηκε στη βρετανική εκδοχή του ριάλιτι διαγωνισμού «The X Factor».

Οι One Direction ανακοίνωσαν το τέλος τους το 2015. Ο Πέιν κυκλοφόρησε αργότερα το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του το 2019 με τίτλο «LP1». Τον Μάρτιο, ο Πέιν κυκλοφόρησε το LP του με τίτλο «Teardrops».

Ο Βρετανός τραγουδιστής μοιράστηκε ένα βίντεο στο YouTube το 2023 στο οποίο αποκάλυψε ότι ήταν νηφάλιος για έξι μήνες αφού πέρασε σχεδόν 100 ημέρες σε μια εγκατάσταση αποκατάστασης στη Λουιζιάνα. Ο Λίαμ Πέιν είχε έναν 7χρονο γιο, τον οποίο είχε αποκτήσει με το πρώην μέλος του συγκροτήματος Girls Aloud, Σέριλ Κόουλ.

Με πληροφορίες από Guardian