Κοσμος

Η Κάμαλα Χάρις συμφωνεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι φασίστας

Η πρώτη φορά που η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ περιγράφει έτσι τον αντίπαλό της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Καμάλα Χάρις
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις © ΕΡΑ/STAN GILLILAND

Είναι η πρώτη φορά που η Κάμαλα Χάρις υποστηρίζει δημοσίως τη χρήση της λέξης φασισμός για να περιγράψει τον Τραμπ

Η Καμάλα Χάρις συμφώνησε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι φασίστας, κάνοντας την πιο ξεκάθαρη δήλωσή της μέχρι στιγμής και χαρακτηρίζοντας τον αντίπαλό της σαν έναν πιθανό ολιγάρχη  με αυταρχικά οράματα, σε περίπτωση που επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Harris agrees with Charlamagne tha God’s assessment that Donald Trump’s campaign ‘is about fascism’

Κάμαλα Χάρις: «Μπορούμε να πούμε ότι ο Τραμπ είναι φασίστας»

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις μίλησε για τον φασισμό σε συνέντευξή της στον Charlamagne Tha God, έναν ραδιοφωνικό παρουσιαστή με επιρροή, κοινό του οποίου είναι κυρίως μαύροι Αμερικανοί. Η συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής στάσης στο Ντιτρόιτ.

Εκθέτοντας τις εκλογικές επιλογές στην πολύωρη τηλεφωνική συνέντευξη, η Χάρις ήταν αρχικά επιφυλακτική, λέγοντας στον οικοδεσπότη της ότι οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου έχουν δύο επιλογές και «πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικά οράματα για το έθνος μας», προτού δώσει έναν ασαφή ορισμό.

Στη συνέχεια, ο Charlamagne την παρακίνησε να κάνει ένα άλμα, λέγοντας: «Το άλλο αφορά τον φασισμό. Γιατί δεν μπορούμε απλά να το πούμε;» Η Χάρις απάντησε αμέσως: «Ναι, μπορούμε να το πούμε αυτό».

Είναι η πρώτη φορά που η Χάρις υποστηρίζει δημοσίως τη χρήση της λέξης φασισμός για να περιγράψει τον Τραμπ και το σχέδιό του για τη διακυβέρνηση, αν και έχει τεθεί επανειλημμένα από ορισμένους παρατηρητές, καθώς η προεκλογική ρητορική του και οι απειλές για φυλάκιση των πολιτικών του αντιπάλων γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.