Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: 37 λεπτά βιντεοσκοπημένης φρίκης

Δυσφορία και ένταση στο δικαστήριο της Βακλούζ από την κατάθεση ενός ακόμα βιαστή

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37 λεπτά βιντεοσκοπημένης φρίκης στη δίκη της Ζιζέλ Πελικό
© Arnold Jerocki/Getty Images

Ο Πελικό αναφερόταν στη γυναίκα του, Ζιζέλ, με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς

Τρομακτικές λεπτομέρειες, οι οποίες συνοδεύονταν από βίντεο – ντοκουμέντο διάρκειας 37 λεπτών βιασμού της Ζιζέλ Πελικό άκουσε και παρακολούθησε το ποινικό δικαστήριο της Βακλούζ, καθώς στο εδώλιο ανέβηκε ακόμας ένας βιαστής της γυναίκας που ναρκωνόταν από τον σύζυγό της, ο οποίος μάλιστα είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί το 1999 για τη σεξουαλική κακοποίηση της ίδιας του της κόρης, 14 χρονών τότε.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη στην ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης βιασμών της Μαζάν, με τη Ζιζέλ Πελικό παρούσα και αντιμέτωπη τόσο με τον σύζυγό της, τον 72χρονο Ντομινίκ Πελικό όσο και 50 άνδρες που στρατολογήθηκαν από τον ίδιο για να βιάζουν τη ναρκωμένη σύζυγό του επί μία 10ετία.

Το φρικιαστικό βίντεο κακοποίησης της Ζιζέλ, διάρκειας 37 λεπτών τραβήχθηκε τη νύχτα της 6ης Μαΐου 2019, με τον βιαστή της Πελικό να καταθέτει ότι η εμπειρία του ήταν «σαν να κάνεις έρωτα με ένα πτώμα», αλλά δήλωσε ότι ήταν αθώος για βιασμό, επειδή η παρουσία του συζύγου της Ζιζέλ - ο οποίος βιντεοσκόπησε τη δοκιμασία - «συνεπαγόταν συναίνεση».

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι ο κατηγορούμενος, ένας Μαροκινός ηλικίας 70 ετών σήμερα, είχε μια σειρά από προηγούμενες καταδίκες και το 1999 καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο άνδρας φέρεται να υπέφερε από κακοποιητική παιδική ηλικία, ενώ εμφανίζεται ως περιστασιακός χρήστης ναρκωτικών σύμφωνα με τους ψυχολόγους, από τους οποίους εξετάστηκε.  

Περιέγραψε επίσης τον εαυτό του ως «ψυχολογικά ανάπηρο» και ισχυρίστηκε ότι χειραγωγούνταν από τον σύζυγο της επιζώσας, Ντομινίκ Πελικό. Αυτή η αποκάλυψη έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αναπαραγωγή για πρώτη φορά στο δικαστήριο της Αβινιόν ενός φρικτού βίντεο που δείχνει τον Πελικό να βιάζει τη ναρκωμένη σύζυγό του.

Ο 71χρονος, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως το τέρας της Αβινιόν, φαίνεται να επιτίθεται βίαια στην αναίσθητη σύζυγό του στο 17λεπτο υλικό, το οποίο βιντεοσκόπησε και κράτησε σε ένα αρχείο με την ένδειξη «Κακοποίηση» μαζί με δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο.

Ένας άνδρας που κατονομάζεται μόνο ως Didier S εμφανίζεται μαζί του στο κλιπ, το οποίο γυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2019 στο σπίτι των δύο συνταξιούχων, στο Μαζάν της νότιας Γαλλίας.

Όπως πολλοί από τους συγκατηγορούμενους του, ο ηλικιωμένος άντρας φέρεται να οδηγήθηκε στο σπίτι των Πελικό, κατόπιν γνωριμίας με τον Ντομινίκ στον ιστότοπο coco.fr. και πρόσκλησης από τον ίδιο.

Όμως ο κατηγορούμενος, ο οποίος δηλώνει ομοφυλόφιλος, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήθελε να κάνει σεξ με τον Πελικό και δεν γνώριζε για την παρουσία της Ζιζέλ, μέχρι που έφτασε στο σπίτι τους.

Το σοκαριστικό υλικό φέρεται να δείχνει τον Didier S να ακολουθεί τις οδηγίες του Πελικό να του του κάνει στοματικό σεξ και να φεύγει από το δωμάτιο όταν του ζητείται.

Το βίντεο τραβήχτηκε σε σταθερό πλάνο από ένα ράφι, με τις φρικιαστικές σκηνές να περιλαμβάνονται σε μια κρύπτη 20.000 ντοκουμέντων που διατηρούσε ο Πελικό και αποκαλύφθηκε από την αστυνομία το 2020. Ο πατέρας δύο παιδιών Didier S αναγνωρίστηκε στα αρχεία του Πελικό και τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση στις 23 Μαρτίου 2021.

«Τι μπάσταρδος! Δεν πίστευα ότι ήταν παγίδα», φέρεται να είπε ο Didier S κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αφού του έδειξαν φωτογραφίες του στο συζυγικό κρεβάτι των Πελικό δύο χρόνια νωρίτερα.

Οι βιαστές της Πελικό τώρα δηλώνουν ομοφυλόφιλοι 

Μιλώντας στο δικαστήριο, ο Didier S είπε: «Έμπλεξα σε αυτό το πράγμα, δεν ξέρω γιατί δεν έφυγα».

'Ίσως επειδή περιμένατε κάτι περισσότερο;' ρώτησε ο γενικός εισαγγελέας.

'Ναι, αλλά ανάμεσα σε εμένα και τον Ντομινίκ', απάντησε. 'Τελικά, δεν ξέρω καν γιατί με κάλεσε, αφού δεν μπορούσα να κάνω τίποτα', πρόσθεσε. 'Και δεν πήρα τίποτα'.

Μίλησε επίσης ένας άλλος από τους κατηγορούμενους, ο 60χρονος Patrick A.

Αυτό ο Πελικό φέρεται να τον κάλεσε στο σπίτι του με το μήνυμα: «Ψάχνω έναν διεστραμμένο συνεργό για να κακοποιήσει την κοιμισμένη γυναικούλα μου. Μια όμορφη σεμνότυφη τσούλα που δεν θέλει τρίο».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος επίσης αυτοπροσδιορίζεται ως ομοφυλόφιλος, ισχυρίστηκε ότι πήγε στο σπίτι μόνο τον Μάρτιο του 2018 για να συναντηθεί με τον κ. Pelicot για σεξ. 

Ισχυρίστηκε ότι ο Πελικό τον έσυρε στην κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν η σύζυγός του. «Είπε ότι το χρειαζόταν αυτό για να τη διεγείρει. Και αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ πειστικός», φέρεται να είπε.

Ο Patrick A υπάκουσε στις εντολές του συζύγου της Ζιζέλ και κακοποίησε τη σύζυγό του, λέγοντας: «Το έκανα απρόθυμα. Με έπιασαν στα χέρια τους. Είχα αυτό το πράγμα που έλεγα στον εαυτό μου: μετά από αυτό, θα είμαστε οι δυο μας. Είχα τυφλωθεί. Τον ήθελα πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Λέγεται επίσης ότι οι φωτογραφίες έδειχναν τον Πελικό να βρίσκεται σε σεξουαλική συνεύρεση με τον Patrick A. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε «μπλακ άουτ» κατά τη διάρκεια μέρους της συνάντησης και ότι δεν θυμόταν να πηγαίνει σπίτι.

«Όσο περισσότερο μιλάμε γι’ αυτό, τόσο περισσότερο πιστεύω ότι ήμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών», ισχυρίστηκε.

Με στοιχεία από France24, LaDepeche.fr, DailyMail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.