Κοσμος

Ρώσος βρέθηκε ζωντανός μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στη θάλασσα

Μετέφερε τις σορούς του αδελφού και του ανιψιού του - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένας άνδρας από τη Ρωσία διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό Ωκεανό - Σε σοβαρή κατάσταση ο 46χρονος, πέθαναν ο αδελφός και ο ανιψιός του.
Ένας άνδρας από τη Ρωσία διασώθηκε αφού πέρασε περισσότερους από δύο μήνες ακυβέρνητος σε μια μικρή λέμβο © YouTube/screen shot

Ένας άνδρας από τη Ρωσία διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό Ωκεανό - Σε σοβαρή κατάσταση ο 46χρονος, πέθαναν ο αδελφός και ο ανιψιός του.

Ένας άνδρας από τη Ρωσία διασώθηκε αφού πέρασε περισσότερους από δύο μήνες ακυβέρνητος σε μια μικρή φουσκωτή βάρκα στη θάλασσα του Οχότσκ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο άνδρας, ο οποίος κατονομάζεται από τα ΜΜΕ της Ρωσίας ως Mikhail Pichugin, 46 ετών, βρέθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου.

Στο σκάφος φέρεται να βρέθηκαν τα πτώματα του αδελφού του και του 15χρονου ανιψιού του.

Russian man found alive after 67 days adrift at sea

Ήταν 100 κιλά όταν έφυγε για το ταξίδι - Έχασε τα μισά

Η σύζυγος του κ. Pichugin δήλωσε ότι οι τρεις τους είχαν βγει στη θάλασσα για να παρακολουθήσουν φάλαινες και είχαν πάρει προμήθειες τροφίμων για δύο εβδομάδες.

Όπως ανέφερε η ίδια στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti της Ρωσίας, το βάρος του μπορεί να ήταν παράγοντας που επέτρεψε την επιβίωσή του. Ήταν 100 κιλά όταν έφυγε για το ταξίδι και οι αναφορές λένε ότι είχε χάσει τα μισά όταν διασώθηκε 67 ημέρες αργότερα.

«Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα. Ξέρουμε μόνο ότι είναι ζωντανός... Είναι κάποιο είδος θαύματος!», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο.

Είπε επίσης ότι η κόρη τους υποτίθεται ότι θα τους ακολουθούσε στο ταξίδι, αλλά είχε αποφασίσει ότι ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι της.

Μια έρευνα με ελικόπτερο δεν είχε βρει κανένα ίχνος των τριών μετά την αναγγελία της εξαφάνισής τους, σύμφωνα με το Ria.

Кадры спасения на Камчатке единственного выжившего с катамарана «Байкат 470»

Οι σοροί του αδελφού και του ανιψιού του βρίσκονταν ακόμη στο σκάφος

Το σκάφος ανακαλύφθηκε τη Δευτέρα καθώς επέπλεε μπροστά από ένα αλιευτικό σκάφος στη Θάλασσα του Οχότσκ, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα, η οποία βρίσκεται στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ένας γενειοφόρος άνδρας με σωσίβιο φαίνεται να φωνάζει στους ψαράδες: «Δεν μου έχουν απομείνει δυνάμεις», καθώς τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο, σε βίντεο που αναρτήθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο διασωθέντας κατονομάστηκε από το Ria ως ο 46χρονος Mikhail Pichugin. Οι σοροί του αδελφού του Σεργκέι, 49 ετών, και του ανιψιού του, Ίλια, βρίσκονταν ακόμη στο σκάφος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ναυαγοί εντοπίζονται μετά από πολλές ημέρες

Όσον αφορά το πώς μπόρεσε να επιβιώσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στη Θάλασσα του Οχότσκ, την πιο κρύα στην Ανατολική Ασία, ένας εκπρόσωπος από το παράρτημα της Άπω Ανατολής του ρωσικού συνδικάτου των ναυτικών υπέδειξε ότι η παροχή ψαριών μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο.

Ο Nikolai Sukhanov, δήλωσε στο Ria Novosti ότι σε μια τέτοια κατάσταση μπορείς να επιβιώσεις πιάνοντας ψάρια, ενώ παράλληλα μπορείς να βγάλεις όσες προμήθειες έχουν απομείνει στο πλοίο.

Ο κ. Pichugin αναρρώνει τώρα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τον περιγράφουν ως σε «λίγο πολύ σταθερή» κατάσταση.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ξεκινούν ποινική έρευνα, με το μικρό σκάφος να επιθεωρείται και τους ερευνητές να προσπαθούν να εξακριβώσουν τις συνθήκες του περιστατικού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ναυαγοί εντοπίζονται μετά από πολλές ημέρες ακυβερνησίας. Ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε στο Ria Novosti ότι τέσσερις σοβιετικοί στρατιώτες είχαν επιβιώσει 49 ημέρες σε μια μικρή βάρκα στον Ειρηνικό Ωκεανό το 1960, πριν τους παραλάβει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.