Κοσμος

Δολοφονήθηκε ο διάσημος φωτογράφος Πολ Λόου - Βασικός ύποπτος ο γιος του

Ο 61χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος σε μονοπάτι

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πολ Λόου: Θύμα δολοφονίας ο διάσημος Βρετανός φωτογράφος - Βασικός ύποπτος για το έγκλημα ο 19χρονος γιος του

Ο διάσημος Βρετανός φωτογράφος Πολ Λόου δολοφονήθηκε ενώ έκανε πεζοπορία στην Καλιφόρνια, το περασμένο Σάββατο (12.10). Το πτώμα του Λόου βρέθηκε σε μονοπάτι και έφερε μαχαιριές στον λαιμό. 

Βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 61χρονου Πολ Λόου θεωρείται ο 19χρονος γιος του, Εμίρ. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές. Ο Εμίρ Λόου θα εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών αρχών σήμερα (16.10), προκειμένου να απολογηθεί. 

Το χρονικό της δολοφονίας του Πολ Λόου  

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δολοφονία του Πολ Λόου καταγράφηκε γύρω στις 15:28, στο Mount Baldy Road, κοντά στο Stoddard Canyon Falls. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν αναφορές για επίθεση με θανατηφόρο όπλο και βρήκαν έναν «ενήλικα άνδρα που υπέφερε τραύμα στο άνω μέρος του σώματός του». Την ίδια ώρα, ένας άλλος ενήλικας εθεάθη να απομακρύνεται από το σημείο και στη συνέχεια ενεπλάκη σε τροχαίο λίγα μίλια μακριά. «Ο άνδρας κρατήθηκε εν αναμονή περαιτέρω έρευνας», όπως ανέφεραν οι αρχές. 

Το King's College του Λονδίνου, όπου ο κ. Λόου ήταν επισκέπτης καθηγητής σε πολεμικές σπουδές, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του φωτογράφου. «Με βαθιά θλίψη λάβαμε την είδηση ​​του θανάτου τού καθηγητή Πολ Λόου», ανέφερε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X. «Ο Πολ ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Πολεμικών Σπουδών, Καθηγητής Φωτορεπορτάζ στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Λονδίνου και βραβευμένος φωτορεπόρτερ με το VII Academy», καταλήγει η δήλωση. 

Ο Πολ Λόου είχε μακρά καριέρα στη δημοσιογραφία, ενώ ήταν βραβευμένος φωτογράφος καλύπτοντας, κυρίως, εμπόλεμες ζώνες. Κάλυψε ιστορικά γεγονότα, όπως η πτώση του Τείχους του Βερολίνου (1989), ο πόλεμος στη Βοσνία (1992-1995), η Ρουμανική Επανάσταση (1989) και η πολιορκία του Σεράγεβο (1992-1996).