Κοσμος

Αθλητής του χόκεϊ στη Φινλανδία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό του

Η «κρυφή» σχέση και το έγκλημα μετά τον χωρισμό τους

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθλητής του χόκεϊ στη Φινλανδία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό του
Αθλητής του χόκεϊ στη Φινλανδία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό του © Youtube

Αθλητής του χόκεϊ στη Φινλανδία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό του - Η «κρυφή» σχέση και το έγκλημα μετά τον χωρισμό τους

Θύμα δολοφονίας έπεσε ο πρώτος ανοιχτά γκέι αθλητής χόκεϊ στον πάγο στη Φινλανδία. Ο 29χρονος Janne Puhakka βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής (13.10) στο σπίτι στο οποίο έμενε με τον σύντροφό του Rolf Nordmo από τη Νορβηγία, ο οποίος ομολόγησε ότι τον σκότωσε, πυροβολώντας τον με κυνηγετική καραμπίνα. Κίνητρο φαίνεται ότι είναι το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες έδωσαν τέλος στη σχέση τους. 

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Φινλανδίας, ο 29χρονος αθλητής έφτασε στο σπίτι όπου συμβίωναν προκειμένου να συζητήσει με τον 66χρονο πρώην σύντροφό του κάποια πρακτικά ζητήματα που είχαν προκύψει μετά τον χωρισμό τους. Ο 66χρονος συνελήφθη για τη δολοφονία του Janne Puhakka, με τις αρχές να εκτιμούν ότι «η πράξη πιθανολογείται ότι διαπράχθηκε με προμελέτη και με ιδιαίτερα βάναυσο και σκληρό τρόπο».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «το κίνητρο του εγκλήματος ήταν ο τερματισμός της σχέσης μεταξύ του θύματος και του υπόπτου», χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία του χωρισμού του ζευγαριού.

Η σχέση του Janne Puhakka με τον Rolf Nordmo

Ο Janne Puhakka είχε επιλέξει να κρατήσει κρυφή τη σεξουαλική του ταυτότητα στα πρώτα του αθλητικά βήματα, φοβούμενος ότι θα στιγματιζόταν. Με τον Rolf Nordmo γνωρίστηκαν το 2014 μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, ο Rolf Nordmo ταξίδεψε τρεις φορές από το Όλσο στο Ελσίνκι για να συναντηθούν. Η σχέση τους έγινε γνωστή το 2018 όταν ο αθλητής του χόκεϊ αποκάλυψε στο ευρύ κοινό ότι είναι γκέι. Μέχρι τότε, ο αθλητής υποστήριζε ότι ο άνθρωπος που είχε συνεχώς στο πλευρό του, ήταν θείος του. «Έπρεπε να τον κρατήσω μυστικό - και δεν είναι ωραίο πράγμα να κρύβεις το πρόσωπο που αγαπάς», είχε εξομολογηθεί. 

Ο Rolf είχε δηλώσει το 2022 στη Mirror πως πίστευε ότι ήταν απλά ένα καλοκαιρινό φλερτ, λόγω της διαφοράς ηλικίας που είχαν οι δύο τους. Ο ίδιος είχε κάνει come out ως γκέι σε ηλικία 40 ετών, ενώ προηγουμένως ήταν παντρεμένος για 17 χρόνια και είχε αποκτήσει τρία παιδιά με τη σύζυγό του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.