Κοσμος

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας πέθανε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κέτσαπ

Υπέστη ανακοπή καρδιάς σε μεσημεριανό γεύμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η νεκροψία που διενεργήθηκε την Κυριακή έκρινε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας υπέστη «μαζική καρδιακή προσβολή».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ «πέθανε ενώ άνοιγε ένα μπουκάλι κέτσαπ» ισχυρίστηκε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας - από το 2007 έως το 2014 - και ιδρυτής του κόμματος Άλμπα πέθανε ξαφνικά στη Βόρεια Μακεδονία το Σάββατο, σε ηλικία 69 ετών.

Ο Άλεξ Σάλμοντ είχε εκφωνήσει ομιλία στο Φόρουμ του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην πόλη της Αχρίδας πριν καταρρεύσει στην κατάμεστη αίθουσα, αφού υπέστη καρδιακή προσβολή.

Μάρτυρας περιγράφει πώς πέθανε ο Άλεξ Σάλμοντ

Ο Μαρκ Ντόνφριντ, διευθυντής της Ακαδημίας Πολιτιστικής Διπλωματίας, δήλωσε ότι οι παρευρισκόμενοι έτρωγαν μεσημεριανό γεύμα όταν πέθανε ο Σάλμοντ. «Ήρθε μαζί με την Τασμίνα Αχμέντ Σεΐχ, επίσης από το κόμμα Άλμπα της Σκωτίας και έτρωγαν» δήλωσε στο Times Radio.

Η Τασμίνα φέρεται να είχε πρόβλημα να ανοίξει ένα μπουκάλι κέτσαπ και ζήτησε βοήθεια από τον Σάλμοντ. Καθώς τη βοηθούσε, «έπεσε πίσω στην καρέκλα του, εντελώς ξαφνικά», είπε ο Ντόνφριντ.

Η νεκροψία που διενεργήθηκε την Κυριακή έκρινε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας υπέστη «μαζική καρδιακή προσβολή». Βοηθοί ανέφεραν ότι ο Σάλμοντ είχε παραπονεθεί για πόνους στο δεξί πόδι το Σάββατο το πρωί.

Ο Ντόνφριντ είπε ότι ο «χρόνος σταμάτησε» όταν συνέβη το περιστατικό και πως οι νοσηλευτές προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για 30 λεπτά, πριν κηρυχθεί νεκρός. «Ολόκληρο το ξενοδοχείο, ολόκληρο το συνέδριο ήταν σε κατάσταση σοκ» πρόσθεσε ο Ντόνφριντ.