Κοσμος

Βρετανία: Πατέρας ομολόγησε ότι σκότωσε την 10χρονη κόρη του

Δαγκώματα και εγκαύματα από σίδερο «είδε» ο ιατροδικαστής στο πτώμα του κοριτσιού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 10χρονης Σάρα
Βρετανία: Πατέρας ομολόγησε ότι σκότωσε την 10χρονη κόρη του © Youtube

Βρετανία: Πατέρας ομολόγησε ότι σκότωσε την 10χρονη κόρη του - Ξεκίνησε η δίκη για το έγκλημα - Σκληρές οι περιγραφές του εισαγγελέα για τα ευρήματα του ιατροδικαστή

«Την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε»: με αυτήν τη φράση ο πατέρας της 10χρονης Σάρα Σαρίφ ομολόγησε τη δολοφονία της, έναν χρόνο μετά το στυγερό έγκλημα στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. 

Ο πατέρας της 10χρονης ομολόγησε ακόμη ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει, ωστόσο τη χτύπησε «πάρα πολύ», τόσο που το μικρό κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι της οικογένειάς της. Ο πατέρας της, Ουρφάν Σαρίφ, ηλικίας 42 ετών, η σύζυγός του και μητριά της Σάρας Σαρίφ, Μπεϊνάς Μπατούλ, ηλικίας 30 ετών και ο θείος του παιδιού, Φαϊζάλ Μαλίκ, ηλικίας 29 ετών δικάζονται στο Όλντ Μπέιλι του Λονδίνου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Βρετανία: Σκότωσε την 10χρονη κόρη του και διέφυγε - Το τηλεφώνημα στις αρχές

Σύμφωνα με το Reuters, ο εισαγγελέας Μπιλ Έμλιν Τζόουνς είπε στους δικαστές σήμερα, Δευτέρα, κατά την έναρξη της δίκης, ότι ο Ουρφάν Σαρίφ τηλεφώνησε στη βρετανική αστυνομία, αφότου είχε διαφύγει στο Πακιστάν μετά τον θάνατο της Σάρας Σαρίφ. «Χρησιμοποίησε μια φράση που πιθανόν θα σκεφτείτε ότι είναι περίεργη» ανέφερε ο εισαγγελέας. «Είπε: την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Ουρφάν Σαρίφ παραδέχθηκε επίσης στην αστυνομία: «Τη χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω, όμως τη χτύπησα πάρα πολύ».

Ο εισαγγελέας αποκάλυψε επιπλέον πως ένα σημείωμα με τον γραφικό χαρακτήρα του Ουρφάν Σαρίφ βρέθηκε δίπλα στη σορό κόρης του. «Ορκίζομαι στον Θεό ότι δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω. Όμως, τα έχασα» αναφερόταν στο σημείωμα. Ο εισαγγελέας δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι Ουρφάν Σαρίφ, Μπατούλ και Μαλίκ «έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στη βία και κακομεταχείριση» που οδήγησε στον θάνατο του κοριτσιού.

Θύμα άγριας δολοφονίας, αλλά και κακομεταχείρισης όσο ζούσε η 10χρονη Σάρα

Η 10χρονη Σάρα είχε υποστεί δεκάδες τραύματα, συμπεριλαμβανομένων μώλωπες, εγκαύματα και σπασμένα κόκαλα, όταν το σώμα της βρέθηκε σε ένα υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο σε μια κουκέτα στο σπίτι της στη Βρετανία. 

Ο εισαγγελέας προειδοποίησε τους ενόρκους να «πάρουν μια βαθιά ανάσα» πριν σκιαγραφήσουν τον «κατάλογο της τρομερής κακομεταχείρισης». Αυτό περιελάμβανε 11 ξεχωριστά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη της, σπασίματα και στα δύο χέρια και στοιχεία περιστατικών στραγγαλισμού με το χέρι σε διάστημα έξι εβδομάδων.

«Υπάρχουν και άλλα, ίσως ακόμη πιο ανησυχητικά, είδη τραυματισμών», είπε. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Σάρα φαίνεται να έχει δαγκωθεί». Ο εισαγγελέας είπε ότι οι ειδικοί βρήκαν «πιθανά ανθρώπινα σημάδια δαγκώματος». Τα εγκαύματα στους γλουτούς της πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από οικιακό σίδερο, ενώ άλλα τραύματα δείχνουν ότι ήταν δεμένη, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς λένε ότι και οι τρεις είχαν τον ρόλο τους στη βία και την κακομεταχείριση που οδήγησαν στο θάνατο της Σάρα και είναι "αδιανόητο" ένας από αυτούς να είχε κάνει τόση κακοποίηση χωρίς να το γνωρίζουν οι άλλοι. Στους ενόρκους είπαν ότι ο Σαρίφ θα ισχυριστεί ότι έκανε «ψευδή ομολογία» για να προστατεύσει τη γυναίκα του, η οποία θα πει ότι ήταν «βίαιος» και τον φοβόταν.

Η δίκη συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από Sky News

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.