Κοσμος

Ένας 16χρονος ανάμεσα στους νέους ενάγοντες που κατηγορούν τον Diddy για σεξουαλική κακοποίηση

Βρέθηκε το 1998 σε πάρτι του μεγιστάνα της ραπ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Diddy: Νέες κατηγόρίες για σεξουαλική επίθεση και βιασμό σε νέες αγωγές

Ο Sean «Diddy» Combs βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική επίθεση μετά από μια σειρά νέων αγωγών που κατατέθηκαν τη Δευτέρα.

Τα περιστατικά που καταγγέλλονται στις αστικές αγωγές, οι οποίες κατατέθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, εκτείνονται από το 1995 έως το 2021.

Οι ανώνυμοι κατήγοροι ισχυρίζονται ότι ορισμένες από τις επιθέσεις συνέβησαν στα πάρτι του Diddy. Ένας από τους κατήγορους δήλωσε ότι ήταν 16 ετών όταν συμμετείχε σε ένα από τα πάρτι στο Χάμπτονς το 1998. Η μήνυση ισχυρίζεται ότι είχε μια συζήτηση με τον ράπερ σχετικά με την είσοδο στη μουσική βιομηχανία όταν έλαβε χώρα η φερόμενη επίθεση.

Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την πιθανή είσοδο στη μουσική βιομηχανία, ο Combs διέταξε απότομα τον τότε έφηβο να κατεβάσει το παντελόνι του.

Σύμφωνα με τη μήνυση του άνδρα, ο Combs του εξήγησε ότι αυτό ήταν μια ιεροτελεστία για να γίνει κάποιος μουσικός σταρ, ενώ κάποια στιγμή ρώτησε τον τότε έφηβο: «Δεν θέλεις να μπεις στη δουλειά;»

Δέκα μήνες αφότου η πρώην φίλη του Sean «Diddy» Combs, Cassie Ventura, τον κατηγόρησε για βιασμό και σωματική κακοποίηση, ο μεγιστάνας της ραπ βρέθηκε  ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή του Μανχάταν αντιμέτωπος με σαρωτικές κατηγορίες για σεξουαλική εμπορία και συνωμοσία για εκβιασμό.

Ο Combs κρατείται στο Metropolitan Detention Center στο Μπρούκλιν από τη σύλληψή του. Το 2ο Εφετείο των ΗΠΑ, που εδρεύει στο Μανχάταν, απέρριψε την Πέμπτη το αίτημά του να αφεθεί αμέσως ελεύθερος, ενώ ο ίδιος ασκεί έφεση κατά της απόφασης ενός άλλου δικαστή που του αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης. Μια τριμελής επιτροπή του 2ου Circuit θα εκδικάσει την έφεση αυτή σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο ράπερ και παραγωγός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ισόβια και τουλάχιστον 15 χρόνια, αν καταδικαστεί για τις τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζει: συνωμοσία για εκβιασμό, εμπορία σεξ και μεταφορά με σκοπό την άσκηση πορνείας.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Combs δελέαζε τις γυναίκες δίνοντάς τους ναρκωτικά όπως κεταμίνη και έκσταση, οικονομική υποστήριξη ή υποσχέσεις για υποστήριξη καριέρας ή ρομαντική σχέση. Στη συνέχεια, ο Combs χρησιμοποιούσε τις κρυφές ηχογραφήσεις των σεξουαλικών πράξεων ως «εγγύηση» για να εξασφαλίσει ότι οι γυναίκες θα παρέμεναν σιωπηλές και μερικές φορές επιδείκνυε όπλα για να εκφοβίσει τα θύματα κακοποίησης και τους μάρτυρες, δήλωσαν οι εισαγγελείς.