Κοσμος

OnlyFans: Αυξάνονται οι καταγγελίες για παιδική πορνογραφία

Η έρευνα του Reuters εντόπισε 30 καταγγελίες σε αρχεία της αμερικανικής αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
OnlyFans: Η εξέλιξη της συνδρομητικής πλατφόρμας για ενήλικους, η συμμετοχή των sex workers στην πανδημία, οι celebrities που το χρησιμοποιούν, τα κέρδη για τους δημιουργούς περιεχομένου και τα σχέδια για το μέλλον της
© Thiago Prudêncio/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

OnlyFans: Αυξάνονται οι καταγγελίες για παιδική πορνογραφία

Ένας άνδρας από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος δημοσίευσε ένα σεξουαλικό βίντεο ενός 16χρονου κοριτσιού στον ιστότοπο OnlyFans που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, δήλωσε ένοχος στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για μία κατηγορία διανομής παιδικής πορνογραφίας.

Η υπόθεση του Ρίτσαρντσον αναφέρθηκε σε έρευνα του Reuters τον Ιούλιο σχετικά με καταγγελίες προς την αστυνομία ότι υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εμφανιζόταν στο OnlyFans.

Ο Μάθιου Ρίτσαρντσον, 36 ετών, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πέντε έως 20 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων αν καταδικαστεί στις 19 Δεκεμβρίου. Η συμφωνία ομολογίας επιτεύχθηκε τον Αύγουστο.

Ο δικηγόρος του Ρίτσαρντσον και το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, που άσκησε την ποινική δίωξη, αρνήθηκαν να σχολιάσουν μέχρι να εκδοθεί η ποινή.

Ο Ρίτσαρντσον συνελήφθη σε αυτοκινητόδρομο στο Οχάιο τον Δεκέμβριο του 2022, αφού το έσκασε με την έφηβη από τη Νέα Υόρκη. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί σε ένα παντοπωλείο και άρχισαν σεξουαλική σχέση. Λίγο αργότερα, ο Ρίτσαρντσον κατέγραψε τον εαυτό του να κάνει σεξ με το κορίτσι. Στις 9 Νοεμβρίου 2022, δημοσίευσε το βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού στον λογαριασμό του στο OnlyFans με το ψευδώνυμο Skylar Ravenwood, σύμφωνα με τα έγγραφα απολογίας που κατατέθηκαν στην υπόθεση.

«Ήταν ένας εφιάλτης», δήλωσε συγγενής του κοριτσιού στο Reuters, το οποίο αποκρύπτει το όνομα του ατόμου για να προστατεύσει την ταυτότητα της έφηβης. «Ακόμα δεν είναι καλά».

Η έρευνα του Reuters εντόπισε 30 καταγγελίες σε αρχεία της αμερικανικής αστυνομίας και δικαστηρίων ότι υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εμφανίστηκε στο OnlyFans μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 και Ιουνίου 2024. Η έρευνα ανέφερε περισσότερα από 200 ρητά βίντεο και εικόνες παιδιών στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ενηλίκων που έκαναν στοματικό σεξ με νήπια.

Ο λογαριασμός του στο OnlyFans παρέμεινε διαθέσιμος στην πλατφόρμα για περισσότερο από ενάμιση χρόνο αφότου δημοσίευσε το βίντεο σεξ με ανήλικους. Από τα μέσα Ιουνίου, το βίντεο με το κορίτσι φαινόταν να έχει αφαιρεθεί. Ο λογαριασμός έκλεισε αφού το Reuters ρώτησε την OnlyFans για την υπόθεση.

Η εταιρεία OnlyFans λέει ότι δεν επιτρέπονται παιδιά στον ιστότοπό της και ότι ελέγχει όλο το περιεχόμενο και αφαιρεί και αναφέρει γρήγορα οποιοδήποτε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Η εταιρεία λέει επίσης ότι μπορεί να απενεργοποιήσει λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες της.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.