Κοσμος

«Φέρε μου πίσω τα designs μου»: Ο σκηνοθέτης του «I, Robot» τρολάρει τον Elon Musk για τα νέα του προϊόντα

Τα νέα προϊόντα της Tesla είναι εμπνευσμένα από την ταινία «I, Robot» του 2004

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο Elon Musk δήλωσε πως ο νέος ρομποτικός βοηθός της Tesla μπορεί «να κάνει τα πάντα»

Ούτε στιγμή δεν έχασε ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης Alex Proyas («I, Robot», «The Crow»), ζητώντας άμεσα... εξηγήσεις από τον Elon Musk, αναφορικά με τα νέα του προϊόντα.

Συγκεκριμένα, ο Elon Musk αποκάλυψε μία νέα σειρά ρομποτικών προϊόντων στην παρουσίαση «We, Robot» της Tesla, μεταξύ των οποίων ένας ανθρωπόμορφος βοηθός, ένα φουτουριστικό βανάκι και ένα αυτο-οδηγούμενο αμάξι με το όνομα Cybercab.

Όπως υπονοεί και το όνομα της εκδήλωσης, τα νέα προϊόντα είναι εμπνευσμένα από την ταινία «I, Robot» του 2004, η οποία με τη σειρά της ήταν βασισμένη στην ομώνυμη συλλογή sci-fi ιστοριών του 1950. Οι χρήστες των social media έσπευσαν να επισημάνουν τις ομοιότητες ανάμεσα στα νέα προϊόντα και σε μερικά από τα designs της ταινίας, κατηγορώντας την εταιρία του Musk για κλοπή ιδεών και έλλειψη δημιουργικότητας.

Στο χορό έσπευσε να μπει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης του φιλμ, Alex Proyas, ο οποίος απευθύνθηκε απ' ευθείας στον Musk μέσω Twitter: «Μπορώ να έχω πίσω τα designs μου;» ρωτά με νόημα ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης, συνοδεύοντας την ερώτησή του με μία σχετική εικόνα.

Η ταινία, η οποία λαμβάνει χώρα στο Σικάγο του 2035, ακολουθεί έναν τεχνοφοβικό αστυνομικό (Γουίλ Σμιθ), ο οποίος αναλαμβάνει να επιλύσει μία υπόθεση δολοφονίας -και στην πορεία αποκαλύπτει μία συνωμοσία τόσο καθολική, που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ο Musk δήλωσε πως ο νέος ρομποτικός βοηθός της Tesla μπορεί «να κάνει τα πάντα», αναλαμβάνοντας τον ρόλο του δασκάλου, του babysiter, του κηπουρού, του σερβιτόρου ή ακόμη και του φίλου: «Ό,τι κι αν σκεφτείς, μπορεί να το κάνει!» δήλωσε με περηφάνια ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tesla (@teslamotors)

Ο Alex Proyas γεννήθηκε στην Αίγυπτο και μεγάλωσε στην Αυστραλία. Η μητέρα του ήταν από την Κύπρο και ο πατέρας του από την Αίγυπτο, με ελληνική καταγωγή. Ο Proyas έχει πολυάριθμες αξιομνημόνευτες ταινίες στο ενεργητικό του, μεταξύ των οποίων τα «The Crow» (1994), «Dark City» (1998), «Gods of Egypt»(2016) και «Knowing» (2009).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tesla (@teslamotors)