Κοσμος

Πέθανε ο Aλεξ Σάλμοντ, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας σε ηλικία 69 ετών

Στην παραλίμνια πόλη της Οχρίδας στη Βόρεια Μακεδονία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο Αλεξ Σάλμοντ
Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ © ΕΡΑ/ROBERT PERRY

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας πέθανε κατά τη διάρκεια γεύματος σε ξενοδοχείο

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο Αλεξ Σάλμοντ, Σκωτσέζος πολιτικός, που διετέλεσε πρωθυπουργός Σκωτίας και ηγέτης του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP), μετέδωσαν σήμερα Σάββατο βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας πέθανε κατά τη διάρκεια γεύματος σε ξενοδοχείο της παραλίμνιας πόλης Οχρίδας της Βόρειας Μακεδονίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή.

Χθες Παρασκευή, ήταν ένας από τους ομιλητές σε φόρουμ για την πολιτιστική διπλωματία, που συνδιοργάνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, το Διεθνές Κέντρο Alliance of Civilizations και το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας από το Βερολίνο.

Τον θάνατο του Αλεξ Σάλμοντ γνωστοποίησε το γραφείο του Γκιόργκε Ιβάνοφ.

«Δυστυχώς, ο Αλεξ Σάλμοντ, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας που ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στο χθεσινό φόρουμ πολιτιστικής διπλωματίας που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα, πέθανε ξαφνικά σήμερα» ανακοίνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Διετέλεσε πρωθυπουργός της Σκωτίας την περίοδο 2007-2014. Τον Σεπτέμβριο του 2014 διεξήχθη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Η πρόταση για ανεξαρτησία καταψηφίστηκε σε ποσοστό 54% και λίγο αργότερα ο Σάλμοντ παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.