Κοσμος

Μπαράζ πυραύλων στο βόρειο Ισραήλ - Ρουκέτες στο Ασκελόν από τη Γάζα

Διαταγή εκκένωσης για 22 χωριά στο νότιο Λίβανο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους 22 χωριών του νότιου Λιβάνου να εκκενώσουν τις περιοχές βόρεια του ποταμού Αουάλι

Χωρίς καμία ανάπαυλα συνεχίζονται οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ στο Λίβανος.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, περίπου 15 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ σε πρόσφατο πυραυλικό μπαράζ, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Ορισμένες από αυτές αναχαιτίστηκαν και εντοπίστηκαν συντριβές στην περιοχή. Μετά από ειδοποιήσεις που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή της Άνω Γαλιλαίας εντοπίστηκε μία εκτόξευση που διέσχισε το έδαφος του Λιβάνου και έπεσε σε ανοιχτή περιοχή.

Παράλληλα ήχησαν και οι σειρήνες στο Ασκελόν, νότια παραλιακή πόλη, και λίγο αργότερα εκτοξεύτηκαν δύο ρουκέτες από τη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Τα δύο βλήματα έπεσαν σε ανοιχτό έδαφος, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ισραήλ: Έδωσε διαταγή εκκένωσης για 22 χωριά στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) διέταξε τους κατοίκους 22 ακόμη χωριών του νότιου Λιβάνου να εκκενώσουν τις περιοχές βόρεια του ποταμού Αουάλι.

Παράλληλα προειδοποιεί επίσης τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου «να μην επιστρέψουν» στα σπίτια τους, καθώς τα στρατεύματα συνεχίζουν τις μάχες με τη Χεζμπολάχ στην περιοχή.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να «στοχεύουν θέσεις της Χεζμπολάχ μέσα ή κοντά στα χωριά σας», αναφέρει ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αβιχάι Αντράι στο Χ. «Για τη δική σας προστασία, μην επιστρέψετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Μην πάτε νότια- όποιος πάει νότια μπορεί να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο».

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση, ο Αντράι επαναλαμβάνει μια προηγούμενη έκκληση προς τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τις ιατρικές ομάδες στο νότιο Λίβανο να αποφεύγουν τη χρήση ασθενοφόρων, λέγοντας ότι χρησιμοποιούνται από μαχητές της Χεζμπολάχ.

«Καλούμε τις ιατρικές ομάδες να αποφεύγουν την επαφή με μέλη της Χεζμπολάχ και να μην συνεργάζονται μαζί τους», αναφέρει.

«Οι IDF διαβεβαιώνουν ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα εναντίον οποιουδήποτε οχήματος που μεταφέρει ένοπλα άτομα, ανεξάρτητα από τον τύπο του».                                                                                     

Από την πλευρά του Λιβάνου εκτοξεύθηκαν πάνω από 30 πύραυλοι προς το Ισραήλ με το στρατό να ανακοινώνει ότι αναχαιτίστηκαν δύο πάνω από τη Χάιφα.