Κοσμος

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον ισραηλινής βάσης

Στόχος εργοστάσιο εκρηκτικών υλών - Τουλάχιστον 60 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στον Λίβανο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον ισραηλινής στρατιωτικής βάσης κοντά στην Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε "πυραύλους" σε ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στην Χάιφα, τη μεγάλη πόλη στο βόρειο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χεζμπολάχ, η φιλοϊρανική σιιτική οργάνωση διευκρίνισε ότι βομβάρδισε με "ομοβροντία πυραύλων βάση που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Χάιφα, στοχοθετώντας εργοστάσιο εκρηκτικών υλών".

Χθες η Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι εξαπέλυσε επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) κατά αεροπορικής βάσης στην Χάιφα.

Λίβανος: Τουλάχιστον 60 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 168 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα του προηγούμενου 24ώρου σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές του Λιβάνου κατέγραψαν 57 αεροπορικά πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, τα περισσότερα εκ των οποίων κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, στα νότια προάστια της Βηρυτού και στην κοιλάδα Μπεκάα (ανατολικά).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, πριν από έναν χρόνο, σε ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτωθεί 2.229 άνθρωποι και 10.380 είναι οι τραυματίες.

Λόγω των εχθροπραξιών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, περίπου 187.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια σε άλλες περιοχές του Λιβάνου, ενώ άλλοι 430.000 εκτοπισμένοι πέρασαν τα σύνορα προς τη Συρία.