Κοσμος

Aπειλές σε ελληνικής καταγωγής μετεωρολόγο για τον τυφώνα Μίλτον: «Επιστήμονες πρέπει να εξοντωθούν»

Θεωρίες συνομωσίας δίνουν και παίρνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O τυφώνας Μίλτον στη Φλόριντα αφήνει πίσω του νεκρούς, σκοτάδι και χιλιάδες στα καταφύγια
© Joe Raedle /Getty Images/Ideal Image

Τυφώνας Μίλτον: Τι λέει η ελληνικής καταγωγής μετεωρολόγος Κέιτι Νικολάου

Η Κέιτι Νικολάου, μετεωρολόγος από το Μίσιγκαν, η οποία πριν αλλά και μετά το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον δέχεται αναρτήσεις απειλητικές για τη ζωή της, αναφέρθηκε στο ζήτημα. 

«Η δολοφονία μετεωρολόγων δεν θα σταματήσει τους τυφώνες», απάντησε σε απειλητικό μήνυμα που δέχτηκε με αφορμή τον τυφώνα Μίλτον. 

Η Ελληνικής και σκωτσέζικης καταγωγής μετεωρολόγος περιγράφει «στροφή σε βίαιη ρητορική που φτάνει να καταδικάζει μετεωρολόγους σε θάνατο ως συνωμοσιολόγους». Αποδίδει το φαινόμενο σε ρεκόρ παραπληροφόρησης καθώς δύο μεγάλοι τυφώνες έπληξαν τις ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Oύτε οι μετεωρολόγοι ούτε και η κυβέρνηση δημιουργούν και κατευθύνουν τυφώνες», τόνισε. Ωστόσο έλαβε νέες απειλές ότι επιστήμονες πρέπει να εξοντωθούν και τα συστήματα μετεωρολογίας να καταστραφούν.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την παραπληροφόρηση ως υποκινούμενη από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους οπαδούς του, υποστηρίζοντας ότι δυσχέρανε και τη κυβερνητική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές από τους τυφώνες Ελίν και Μίλτον. Αναρτήσεις υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας «πρέπει να κρεμαστούν σε κοινή θέα», επειδή ξέμειναν από μετρητά για τους επιζώντες του τυφώνα λόγω δαπάνης σε παράνομους μετανάστες.

«Οι άνθρωποι μού ρίχνουν κατάρες, με καλούν να ομολογήσω ότι με ραντάρ Doppler ελέγχω τον καιρό», είπε η Νικολάου.

There will never be a Category 6 hurricane with our current system You can't top total destruction So please, stop spreading misinformation 😑

Posted by Meteorologist Katie Nickolaou on Sunday, October 6, 2024

Αρκετές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης μιας από τη Ρεπουμπλικανή αντιπρόσωπο Marjorie Taylor Greene, έχουν υποστηρίξει ότι ο έλεγχος του καιρού ήταν στο παιχνίδι κατά τη διάρκεια των τυφώνων. Σε μια ανάρτηση στο Χ στις 3 Οκτωβρίου, η Greene δήλωσε: «Ναι, μπορούν να ελέγχουν τον καιρό. Είναι γελοίο για οποιονδήποτε να λέει ψέματα και να λέει ότι δεν μπορεί να γίνει».

 Ειδικοί στη μετεωρολογία των τυφώνων δήλωσαν στο Reuters ότι η τροποποίηση των τυφώνων δεν ήταν ποτέ δυνατή λόγω του μεγέθους και της ισχύος των καταιγίδων.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας πειραματίστηκε με τη σπορά νεφών σε τυφώνες μεταξύ της δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του 1980 με την ελπίδα να μειωθεί η ισχύς των ανέμων τους, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν λειτούργησε. Διαπίστωσε επίσης ότι το μέγεθος και η ισχύς ενός τυφώνα καθιστούσαν τη διαδικασία αυτή, καθώς και άλλες τεχνικές που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια των ετών, ανέφικτες.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.