Κοσμος

Βαλτική: Στις φλόγες το γερμανικό δεξαμενόπλοιο «Annika» (Βίντεο)

Σώο το επταμελές πλήρωμα - Μετέφερε 640 τόνους αργού πετρελαίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το δεξαμενόπλοιο «Annika» καταπλέει αυτή τη στιγμή βορειοανατολικά του Kühlungsborn στη Βαλτική Θάλασσα

Μετά την έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο πετρελαιοειδών και χημικών «Annika» ο ουρανός πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα ανοιχτά του Warnemünde, γέμισε πυκνά σύννεφα καπνού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ostseezeitung (OZ), η έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο σημειώθηκε στις 9:14 π.μ (τοπική ώρα) ενώ το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές. Τα επτά μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, γράφει και η εφημερίδα Bild.

«Το θαλάσσιο σκάφος διάσωσης "Wilma Sikorski" διέσωσε και τα επτά μέλη του πληρώματος "Annika" λίγο μετά τις 10 το πρωί», δήλωσε εκπρόσωπος της Γερμανικής Εταιρείας για τη Διάσωση Ναυαγών (DGzRS) στα ανοιχτά του Kühlungsborn στη Βαλτική Θάλασσα.

Το δεξαμενόπλοιο καταπλέει αυτή τη στιγμή βορειοανατολικά του Kühlungsborn στη Βαλτική Θάλασσα. Το κέντρο ελέγχου θαλάσσιας διάσωσης που λειτουργεί από τη Γερμανική Εταιρεία Διάσωσης Ναυαγών (DGzRS) έχει ξεκινήσει την κατάσβεση της φωτιάς καθώς το γερμανικό δεξαμενόπλοιο μεταφέρει περίπου 640 τόνους αργού πετρελαίου.

Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν το καταδρομικό θαλάσσιας διάσωσης ARKONA, το ρυμουλκό διάσωσης «Baltic» που ναυλώθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και το πλοίο πολλαπλών χρήσεων Arkona, όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.