Κοσμος

Αλ Φαγέντ: 40 νέες καταγγελίες εναντίον του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods

Για μια περίοδο μεταξύ 1979 και 2013

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι νέες καταγγελίες για τον Αλ Φαγέντ έρχονται αφού ένα ντοκιμαντέρ του BBC άκουσε τις μαρτυρίες πρώην υπαλλήλων του Harrods

Σαράντα νέες καταγγελίες εναντίον του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, έχουν υποβληθεί στην Αστυνομία του Λονδίνου από 40 διαφορετικούς ανθρώπους για σεξουαλική επίθεση και βιασμό και καλύπτουν μια περίοδο μεταξύ 1979 και 2013.

Οι νέες καταγγελίες για τον Αλ Φαγέντ έρχονται αφού ένα ντοκιμαντέρ του BBC άκουσε τις μαρτυρίες πρώην υπαλλήλων του Harrods που είπαν ότι ο δισεκατομμυριούχος τους επιτέθηκε σεξουαλικά ή τους βίασε.

Η Αστυνομία είχε παροτρύνει όποιον δεν είχε προηγουμένως βγει μπροστά να το κάνει και είπε ότι θα επανεξετάσει τις ιστορικές καταγγελίες.

Από τότε που προβλήθηκε για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ, άλλες 65 γυναίκες επικοινώνησαν με το BBC λέγοντας ότι κακοποιήθηκαν από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, με τις καταγγελίες να εκτείνονται πολύ πέρα ​​από το Harrods και πριν από το 1977.

Ο Αλ Φαγέντ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 94 ετών το 2023, ανέλαβε το πολυκατάστημα το 1985 και το πούλησε το 2010.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Στίβεν Κλέιμαν είπε: «Από τη μετάδοση του ντοκιμαντέρ και την πρόσφατη έκκλησή μας, οι ντετέκτιβ έχουν λάβει πολυάριθμες πληροφορίες, που σχετίζονται κυρίως με τις δραστηριότητες του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, αλλά και άλλω ατόμων.

Αν και δεν υπάρχει καμία προοπτική καταδίκης εναντίον του Αλ Φαγέντ, η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι συνεχίζει να διερευνά εάν θα μπορούσαν να διωχθούν άλλα άτομα για τυχόν ποινικά αδικήματα.

Η Αστυνομία συνεχίζει να απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε έχει πέσει θύμα του Αλ Φαγέντ ή έχει πληροφορίες που σχετίζονται με τις παράνομες πράξεις του.