Κοσμος

Η περιπέτεια της 22χρονης Κένζι που γέννησε εν μέσω του τυφώνα Μίλτον

«Γεννούσα και έξω έβλεπα την καταστροφή», λέει η νεαρή μητέρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τυφώνας Μίλτον: Η γέννηση ενός μικρού αγοριού και η δύσκολη διαδρομή από το σπίτι στο μαιευτήριο

Ο Ντίουι Λέστερ Μπένετ είναι το αγοράκι - «θαύμα» που γεννήθηκε στο Πορτ Σάρτλοτ της Φλόριντα τη στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον «σάρωνε» την περιοχή. Η μητέρα του, Κένζι Λούελλεν, μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή προς το νοσοκομείο, γέννησε σε ένα δωμάτιο με θέα στην καταστροφή που προκαλέσει ο τυφώνας.

Η νεαρή μητέρα περιέγραψε στο NBC News την περιπέτεια τού να φτάσει στο νοσοκομείο εν μέσω τυφώνα Μίλτον. Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν πήγε νωρίτερα στο νοσοκομείο, εξήγησε ότι δεν τους δέχονταν πριν να ξεκινήσει ο τοκετός, καθώς δεν «λειτουργούσε ως καταφύγιο», όπως τους είπαν.

Κάπως έτσι, βρέθηκε στο σπίτι μαζί με τη μητέρα και τον σύντροφό της να αναζητά την πιο ασφαλή διαδρομή μέσα στο σκοτάδι και ενώ οι άνεμοι και η βροχή δυνάμωνε όσο πλησίαζε ο τυφώνας στην ακτή, ελαφρά εξασθενημένος σε σχέση με την ισχύ που είχε όταν ήταν στον Κόλπο του Μεξικού. «Το μυαλό μου δούλευε με χίλια, σκεφτόμουν, τι θα κάνω;» δήλωσε μετά τον τοκετό η 22χρονη, η οποία όπως παραδέχθηκε ήταν «πολύ νευρική» καθώς είχε έρθει η ώρα να γεννήσει τη στιγμή που η περιοχή θα ήταν στο επίκεντρο του τυφώνα. Σε ίδια κατάσταση βρισκόταν και ο 24χρονος σύντροφός της, Μπένετ, που λίγα χρόνια πριν, το 2017, είχε «χάσει» τον πατέρα του στον τυφώνα Ίρμα.

Η περιπέτεια από το σπίτι μέχρι το μαιευτήριο

Μετά από 4½ ώρες που είχαν ξεκινήσει οι συσπάσεις στο σπίτι, το ζευγάρι τελικά πήρε τη δύσκολη απόφαση και ξεκίνησε το επικίνδυνο ταξίδι προς το Νοσοκομείο Sarasota Memorial το οποίο είχε συγκεντρώσεις προμήθειες για μια εβδομάδα. «Η μητέρα μου οδηγούσε εν μέσω θύελλας. Προσπαθούσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί», δήλωσε η νέα μητέρα και πρόσθεσε: «Δεν υπήρχαν πραγματικά πολλοί άνθρωποι στους δρόμους, γιατί είχε πολύ άνεμο έξω και έβρεχε αρκετά» δήλωσε βλέποντας όπως είπε από το δωμάτιο της, την ώρα του τοκετού, δέντρα να ξεριζώνονται και τη βροχή να δυναμώνει.

«Ήμουν πολύ φοβισμένη. Αν δεν είχα τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, θα ήταν πολύ χειρότερα», δήλωσε η νεαρή γυναίκα που τελικά χρειάστηκε να υποβληθεί σε καισαρική. Το ίδιο βράδυ άλλα έξι μωρά γεννήθηκαν στα δύο νοσοκομεία της πόλης. 

Με πληροφορίες από NBC News