Κοσμος

Ο Μάικλ Έντουαρντς διαψεύδει ότι κακοποίησε σεξουαλικά τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ

Όσα αναφέρονται στα απομνημονεύματά της

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η απάντηση του Μάικλ Έντουαρντς στους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ 

Ο Μάικλ Έντουαρντς (Michael Edwards) αρνείται ότι κακοποιούσε τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ την περίοδο που ήταν ζευγάρι με τη μητέρα της, Πρισίλα Πρίσλεϊ, τη δεκαετία του '80. Ο Έντουαρντς απάντησε σε όσα αναφέρονται στα απομνημονεύματα της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς «απολύτως αναληθείς». 

Ο Έντουαρντς σε δήλωσή του στο Page Six υπογράμμισε: «ποτέ δεν κακοποίησα τη Λίζα Μαρί και είμαι σοκαρισμένος». Ο Έντουαρντς, ο οποίος ήταν 26 χρόνια μεγαλύτερος από τη Λίζα Μαρί, αναφέρθηκε στα αμφιλεγόμενα αποσπάσματα στα δικά του απομνημονεύματα του 1988, «Ο Έλβις, η Πρισίλα και εγώ», όπου παραδέχτηκε ότι «λαχταρούσε τη Λίζα σεξουαλικά». Δηλώντας ότι κλήθηκε να κατασκευάσει την παραπάνω δήλωση στα δικά του απομνημονεύματα, κάτι που μετανιώνει. 

«Καταλαβαίνω ότι αυτές οι ιστορίες πουλάνε στα βιβλία, αλλά η ιδέα ότι κακοποίησα τη Λίζα Μαρί είναι απλώς μια κατασκευή».

Τι υποστηρίζεται στα απομνημονεύματα της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ για τον Μάικλ Έντουαρντς

Στο βιβλίο της Λίζα Μαρί αναφέρεται ότι ήταν 10 ετών και ο Έντουαρντς ήταν περίπου 36 ετών, όταν φέρεται να τη βίασε. Η κόρη του ηθοποιού, Caroline Van Zandt, έσπευσε επίσης να υπερασπιστεί τον πατέρα της μέσω μιας δήλωσης στο Page Six Πέμπτη. «Η Λίζα Μαρί και εγώ ήμασταν στενές φίλες καθ' όλη τη σχέση του πατέρα μου με την Πρισίλα. Ήμασταν σαν αδερφές, μοιραζόμασταν όλα τα μυστικά μας και παραπονιόμασταν για τους γονείς μας όπως κάνουν οι τυπικοί έφηβοι. Έχω κρατήσει πολλές σημειώσεις και γράμματα από τη Λίζα Μαρί εκείνα τα χρόνια και ποτέ δεν δήλωσε ή υπαινίχθηκε ότι ο πατέρας μου την άγγιξε ακατάλληλα. Όσοι γνωρίζουν την Πρισίλα και τη σκληρή προστασία της οικογένειάς της καταλαβαίνουν ότι ποτέ δεν θα ανεχόταν τέτοιου είδους συμπεριφορά. Είμαι απογοητευμένη και λυπημένη που υπάρχουν αυτοί οι ισχυρισμοί».

Η Λίζα Μαρί ισχυρίστηκε ότι ο Έντουαρντς άγγιξε ακατάλληλα το πόδι της ενώ βρίσκονταν μόνοι τους στο δωμάτιο. «Είπε ότι επρόκειτο να μου διδάξει τι θα συνέβαινε όταν μεγαλώσω», έγραψε στο βιβλίο. «Έβαζε το χέρι του στο στήθος μου και έλεγε ότι ένας άντρας θα αγγίξει εδώ, εκεί, έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια μου και είπε ότι θα σε αγγίξουν εδώ. Νομίζω ότι με φίλησε απαλά και μετά έφυγε εκείνο το βράδυ».

Η τραγουδίστρια του «Lights Out» θυμήθηκε ότι είπε στη μαμά της για τη συνάντηση και ο Έντουαρντς της ζήτησε συγγνώμη, εμφανιζόμενος «βουρκωμένος και σκυθρωπός», λέγοντας: «Λυπάμαι πολύ, αλλά στην Ευρώπη έτσι διδάσκουν τα παιδιά, οπότε αυτό έκανα»

«Μια φορά, όταν η Πρισίλα και εγώ καθόμασταν στο τραπέζι και η Λίζα καθόταν ανάμεσά μας, η Λίζα σηκώθηκε για να πάρει κάτι από το ψυγείο και το γυμνό της γόνατο έπεσε κατά λάθος στο χέρι μου», έγραψε στα απομνημονεύματά του ο Μάικλ Έντουαρντς. «Αυτό μου προκάλεσε κύματα επιθυμίας. Κοίταξα την Πρισίλα και σκέφτηκα: Δεν βλέπεις τι συμβαίνει — ερωτεύτηκα την κόρη σου».

Η Πρισίλα άρχισε να βγαίνει με τον Έντουαρντς το 1977, την ίδια χρονιά που πέθανε ο πρώην σύζυγός της, Έλβις, και χώρισαν το 1984. Η Λίζα Μαρί πέθανε τον Ιανουάριο του 2023 σε ηλικία 54 ετών.