Κοσμος

Ο τυφώνας Μίλτον αφήνει πίσω του 14 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές

Άνδρας διασώθηκε πάνω σε ψυγείο - Συγκλονιστικές εικόνες

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τυφώνας Μίλτον: Τουλάχιστον 14 νεκροί - Εικόνες από τις μεγάλες καταστροφές - Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

Ο τυφώνας Μίλτον «σάρωσε» τη Φλόριντα, αφήνοντας πίσω του 14 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές. Εκτιμάται ότι ο τυφώνας Μίλτον έριξε τόση βροχή σε μέρη της περιοχής Tampa Bay της Φλόριντα, που χαρακτηρίστηκε ως ένα γεγονός βροχοπτώσεων που καταγράφεται μία φορά στα 1.000 χρόνια.

Οι εικόνες από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μίλτον είναι ενδεικτικές και δείχνουν την έκταση των ζημιών. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι λένε ότι η FEMA μπορεί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τους τυφώνες Μίλτον και Ελίν. Όμως ο Μπάιντεν είπε ότι η υπηρεσία θα χρειαστεί σημαντικά περισσότερα χρήματα για να αντιμετωπίσει όλες τις καταστροφές που αντιμετωπίζει.

Διασώστες μετέφεραν σε ασφαλές μέρος περισσότερους από 500 ανθρώπους από ένα πλημμυρισμένο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Clearwater. Οι διασώστες άρχισαν να δέχονται κλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας από κατοίκους που είχαν παγιδευτεί από την άνοδο του νερού στο The Standard, μια πολυκατοικία στην οδό Drew. Τα πληρώματα μπόρεσαν να ανταποκριθούν σήμερα το πρωί αφού οι άνεμοι από τον τυφώνα Μίλτον είχαν κοπάσει. Επειδή ορισμένοι κάτοικοι είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους, οι υπηρεσίες διάσωσης πήγαν πόρτα σε πόρτα για να διασφαλίσουν ότι δεν είχε εγκλωβιστεί κανένας άλλος. 

Τυφώνας Μίλτον: Άνδρας βρέθηκε πάνω σε ψυγείο 30 μίλια μακριά από την ακτή

Η ακτοφυλακή διέσωσε έναν άνδρα που κρατιόταν πάνω σε ψυγείο στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Νότιας Φλόριντα. Ένα πλήρωμα ελικοπτέρου έσωσε τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν περίπου 30 μίλια μακριά από την ακτή στο Longboat Key, κοντά στη Sarasota. Οι αρχές έχασαν την επικοινωνία με τον άνδρα περίπου στις 6:45 μ.μ. χθες, δήλωσαν αξιωματούχοι. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Τάμπα για νοσηλεία.

Το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA καταγράφει τις ζημιές

Το Διαστημικό Κέντρο Τζον Φ. Κένεντι της NASA αξιολογεί τις ζημιές, αφού ο Μίλτον σάρωσε την πολιτεία. «Μόλις οι άνεμοι υποχώρησαν σε ένα ασφαλές επίπεδο, η ομάδα Ride Out του κέντρου και οι ομάδες μηχανικών ξεκίνησαν τους αρχικούς ελέγχους για να διασφαλίσουν ότι οι γέφυρες είναι ασφαλείς και εύχρηστες. Αργότερα, μια μεγαλύτερη ομάδα αξιολόγησης θα ελέγξει διεξοδικά ολόκληρο το κέντρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.