Κοσμος

Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό με στόχο στέλεχος της Χεζμπολάχ - Τουλάχιστον 22 οι νεκροί

Επέζησε ο Σάφα από τις φονικότερες επιδρομές στην πρωτεύουσα του Λιβάνου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό με στόχο στέλεχος της Χεζμπολάχ - Νεκροί και τραυματίες

Το Ισραήλ προχώρησε απόψε σε δύο αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άνθρωποι και άλλοι 117 να τραυματιστούν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Με βάση αυτόν τον απολογισμό, οι επιδρομές αυτές είναι οι φονικότερες στην πρωτεύουσα της χώρας αφότου ξεκίνησε ο ανοιχτός πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Το ένα από τα πλήγματα του Ισραήλ στη Βηρυτό απόψε είχε ως στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Ουαφίκ Σάφα, ανέφεραν τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Σάφα, που φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου και στρατιωτικός σύνδεσμος της τρομοκρατικής οργάνωσης, επέζησε, σύμφωνα με αυτές τις πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, ο Σάφα συμμετείχε σε πολλές διαπραγματεύσεις τα προηγούμενα χρόνια, όπως το 2006, όταν διαπραγματεύτηκε την επιστροφή δύο Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν απαχθεί πριν από τον πόλεμο του Ιουλίου του 2006. Τα λείψανά τους επεστράφησαν τελικά στο Ισραήλ δύο χρόνια αργότερα.

Στο στόχαστρο μπήκαν οι γειτονικές, πυκνοκατοικημένες συνοικίες Ρας αλ Νάμπεχ και Νουέιρι. Η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου έδειξε πυκνό καπνό να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι ο ένας από τους βομβαρδισμούς έγινε δίπλα σε ένα πρατήριο καυσίμων. Μια μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν στο βάθος ενώ οι διασώστες, με φακούς στα χέρια, αναζητούσαν επιζώντες στα χαλάσματα.