Κοσμος

Στρασβούργο: Ευρωβουλευτές σε τρένο τρομοκρατήθηκαν από ήχο που έμοιαζε με έκρηξη

Oι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τεχνικό πρόβλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πακέτο στήριξης 250 εκ. ευρώ για το τρένο Eurostar
© Unsplash

Στρασβούργο: Ευρωβουλευτές σε τρένο τρομοκρατήθηκαν από ήχο που έμοιαζε με έκρηξη 

Ένα τρένο που μετέφερε ευρωβουλευτές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο πίσω στις Βρυξέλλες την Πέμπτη εκκενώθηκε μετά από προφανή έκρηξη.

Οι πολιτικοί είχαν μόλις επιβιβαστεί στο τρένο Eurostar που είχε ναυλωθεί από το Κοινοβούλιο στις 14:57 πριν εκκενώσουν προς την κεντρική αίθουσα του σταθμού του Στρασβούργου.

Ο Emmanuel Foulon, βέλγος κοινοβουλευτικός βοηθός της ομάδας Renew Europe, έγραψε στο διαδίκτυο ότι άκουσε μια «έκρηξη».

Ο Pelle Geertsen, Δανός αξιωματούχος της ομάδας της Αριστεράς, περιέγραψε την εκκένωση ως «χαοτική».

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες έφτασαν στο σημείο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Στρασβούργου.

«Ένα τεχνικό περιστατικό σημειώθηκε σε ένα τρένο στον σταθμό του Στρασβούργου», επιβεβαίωσε η υπηρεσία Τύπου του Κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές και κάνουν ό,τι μπορούν για να οργανώσουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.

«Παρακαλείστε να παραμείνετε ψύχραιμοι», κάλεσε τους συναδέλφους του ο υπάλληλος του Κοινοβουλίου Guillaume Pringiers σε ηλεκτρονικό μήνυμα που είδε το POLITICO. «Συνεργαζόμαστε με την Eurostar για να βρούμε μια λύση».

Ο Pringiers έστειλε ένα δεύτερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνοντας το προσωπικό ότι το πρώτο τρένο θα αντικατασταθεί από ένα άλλο που θα αναχωρήσει γύρω στις 8 ή 9 μ.μ. Ένα δεύτερο ναυλωμένο τρένο θα αναχωρήσει γύρω στις 5:30 μ.μ..

«Η εισερχόμενη και εξερχόμενη κυκλοφορία διακόπτεται στο Στρασβούργο λόγω καπνού που βγαίνει από ένα τρένο», έγραψε στο Χ το TER Grand Est, το περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Όλοι είναι καλά», δήλωσε ένας άλλος υπάλληλος που βρισκόταν στο σημείο, ο οποίος είπε ότι είπε ότι είδε καπνό. «Είμαστε όλοι απλά στριμωγμένοι εδώ [στο σταθμό]», πρόσθεσε.

Έχοντας εντοπίσει κάποιους ευρωβουλευτές να παίρνουν ταξί, ένας κοινοβουλευτικός βοηθός αστειεύτηκε ότι πρόκειται για μια περίπτωση Κοινοβουλίου που δίνει προτεραιότητα «πρώτα στους ευρωβουλευτές και τα παιδιά».

Ο Bas Eickhout, συμπρόεδρος των Πρασίνων, δήλωσε ότι η καθυστέρηση του έδωσε μια «καλή ευκαιρία να ενημερωθεί για όλους όσους δεν μίλησα αυτή την εβδομάδα».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ναυλώνει ειδικά τρένα για τα μέλη και τους υπαλλήλους του μεταξύ των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, όπου βρίσκονται οι αίθουσές του. Η αμαξοστοιχία στις 14:57 είχε 750 διατιθέμενες θέσεις, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κοινοβουλίου.

Πηγή: Politico 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.