Κοσμος

Σήμερα η πρώτη εμφάνιση του Diddy στο δικαστήριο μετά τις κατηγορίες

Ο 54χρονος ράπερ θεωρείται κίνδυνος για την κοινωνία αν αφεθεί ελεύθερος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Sean «Diddy» Combs επιμένει πως είναι αθώος για κατηγορίες σχετικά με την εμπορία ανθρώπων

Ο Sean «Diddy» Combs πρόκειται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση ενώπιον δικαστή για κατηγορίες σχετικά με την εμπορία ανθρώπων.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Diddy θα μεταφερθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν από τη φυλακή του Μπρούκλιν για να εμφανιστεί το απόγευμα της Πέμπτης ενώπιον του δικαστή Arun Subramanian.

Η ακρόαση αναμένεται να καταλήξει στον καθορισμό των χρονικών προθεσμιών για τους δικηγόρους και των δύο πλευρών προκειμένου να υποβάλουν επιχειρήματα που θα καθορίσουν τα όρια διεξαγωγής της δίκης, η οποία οι δικηγόροι του Diddy θέλουν να ξεκινήσει τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Οι εισαγγελείς δεν έχουν εκφράσει προτίμηση για το πότε θα μπορούσε να γίνει η δίκη.

Ο δικαστής ανέλαβε την υπόθεση αφού ένας άλλος δικαστής αποχώρησε με βάση τις προηγούμενες σχέσεις που είχε με τους δικηγόρους της υπόθεσης.

Ο 54χρονος Diddy έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν τον περασμένο μήνα. Οι κατηγορίες αυτές περιλάμβαναν συνωμοσία για εκβιασμό και εμπορία ανθρώπων με βάση ισχυρισμούς που χρονολογούνται από το 2008.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Diddy εξανάγκαζε και κακοποιούσε γυναίκες επί χρόνια με τη βοήθεια ενός δικτύου συνεργατών και υπαλλήλων, ενώ παράλληλα «φίμωνε» τα θύματα του με εκβιασμούς και βίαιες πράξεις, όπως απαγωγές, εμπρησμούς και ξυλοδαρμούς.

Οι δικηγόροι του έχουν προσπαθήσει αποτυχημένα πάνω από 2 φορές να απελευθερώσουν τον ιδρυτή της Bad Boy Records με εγγύηση από τη σύλληψή του στις 16 Σεπτεμβρίου.

Δύο δικαστές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Diddy αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία αν αφεθεί ελεύθερος. Σε ακρόαση για την εγγύηση του πριν από τρεις εβδομάδες, ένας δικαστής απέρριψε ένα πακέτο εγγύησης ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του κατ' οίκον περιορισμού και της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Diddy αποτελούσε απειλή να πειράξει μάρτυρες και να παρεμποδίσει τη συνεχιζόμενη έρευνα.

Σε μια έφεση κατά των αποφάσεων για την εγγύηση στο 2ο Εφετείο των ΗΠΑ, οι δικηγόροι του Diddy ζήτησαν την Τρίτη από μια ομάδα δικαστών να ανατρέψουν το πόρισμα για την εγγύηση, λέγοντας ότι το προτεινόμενο πακέτο εγγύησης «θα τον εμποδίσει ξεκάθαρα να αποτελέσει κίνδυνο για οποιονδήποτε ή να έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε μάρτυρα».

Προέτρεψαν το εφετείο να απορρίψει τα πορίσματα ενός δικαστή κατώτερου δικαστηρίου, ο οποίος, όπως είπαν, «υιοθέτησε την υπερβολική ρητορική της κυβέρνησης και διέταξε την κράτηση του Diddy».