Κοσμος

Με θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες χτύπησε τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον

Στο έλεος του τυφώνα η Φλόριντα με πάνω από 3 εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες χτύπησε τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον
Με θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες χτύπησε τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον © Joe Raedle/Getty Images

Με θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες χτύπησε τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον - 2 νεκροί από το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα και πάνω από 3 εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα

Ένας εξασθενημένος, αλλά ακόμη τρομερά ισχυρός τυφώνας Μίλτον έπληξε τη δυτική ακτή της Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης ως κατηγορία 3, αφήνοντας περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα, ενώ έφερε «καταστροφικούς» ανέμους που πιθανόν να προκαλέσουν σημαντικές υλικές ζημιές.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tampa Electric, Άρτσι Κόλινς, δήλωσε στο CNN ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει έναν «πρωτοφανή αριθμό πελατών μας που είναι χωρίς ρεύμα από την επέλαση του τυφώνα Μίλτον».

Moment Hurricane Milton hits Florida as over two million lose power

Τι άφησε στο διάβα του ο τυφώνας Μίλτον

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Σεντ Λούσι ενώ οι πόλεις μοιάζουν με φαντάσματα, καθώς χθες πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της Φλόριντα, από 5,5 εκατ. κατοίκους που αναζήτησαν ασφάλεια σε άλλες περιοχές μακριά από την εμβέλεια του καταστροφικού τυφώνα.

Με 144 χιλιόμετρα την ώρα έπεσε στην ξηρά στις 3:30 ώρα Ελλάδας ως τυφώνας κατηγορίας 3 με 195 χιλιόμετρα την ώρα και στη συνέχεια πήγε στην ευρύτερη περιοχή της Τάμπα, όπου μένουν 3 εκατομμύρια κάτοικοι, 30.000 από τους οποίους είχαν ήδη προλάβει να πάνε στα καταφύγια.

Ο Μίλτον έχει πλέον διασχίσει τη Φλόριντα, βγαίνοντας στην ανατολική ακτή. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι ο Μίλτον εξακολουθεί να παράγει «ανέμους με ισχύ τυφώνα και ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική και κεντρική Φλόριντα».

Milton Aftermath: Continuing Coverage from Tampa

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Χίλσμπορο δήλωσε ότι οι ομάδες πρώτων βοηθειών «βρίσκονται έξω και κόβουν δέντρα, προσπαθώντας να ανοίξουν μερικούς από τους δρόμους» και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη Μελβούρνη της Φλόριντα υπενθύμισε στους κατοίκους ότι «ο καθαρός ουρανός δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι», ζητώντας από τους πολίτες να «αποφεύγουν τα κατεστραμμένα κτίρια, να μένουν μακριά από τυχόν πεσμένες γραμμές ηλεκτροδότησης και να μην περπατούν ή να οδηγούν μέσα σε νερά από πλημμύρες».

Η στάθμη του νερού, σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε και τα τρία μέτρα και ειδικά στα σπίτια κοντά στη θάλασσα και μένει να φανεί πώς θα είναι τα πράγματα και την επόμενη μέρα που θα ανέβει κι άλλο η στάθμη του νερού, όπως λένε οι ειδικοί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.