Κοσμος

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον μεγιστάνα των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Πολλές ακόμα γυναίκες προχώρησαν σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και βιασμό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Harrods: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ - Πολλές ακόμα γυναίκες προχώρησαν σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και βιασμό

Άλλες εξήντα πέντε γυναίκες δήλωσαν στο BBC ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Μοχάμεντ Αλ-Φαγέντ.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ από το BBC «Al Fayed: Predator at Harrods», στο οποίο πέντε γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι κακοποιήθηκαν από τον δισεκατομμυριούχο πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, πολλές γυναίκες προχώρησαν σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και βιασμό.

Σύμφωνα με το BBC, 37 από τις 65 καταγγελίες που δέχτηκε από νέες γυναίκες, δούλευαν στο πολυκατάστημα. Ενώ μία γυναίκα δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση στο Ντουμπάι το 1977 και είναι η πρώτη επίθεση κακοποίησης μέχρι στιγμής.

Τα Harrods για τις καταγγελίες περί σεξουαλικών επιθέσεων του Αλ Φαγέντ © EPA / MICHAEL STEPHENS

«Από την προβολή του ντοκιμαντέρ μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότερα από 200 άτομα που βρίσκονται τώρα στη διαδικασία με τα Harrods για να διευθετήσουν τις απαιτήσεις τους απευθείας με την επιχείρηση», ανέφερε σε δήλωσή του στο BBC, το πολυκατάστημα.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φερόμενα θύματα του Μοχάμεντ Αλ-Φαγέντ υπογράμμισαν την περασμένη εβδομάδα ότι η ομάδα αριθμεί σε περισσότερες από 70 γυναίκες, σύμφωνα με τον Guardian. Η ομάδα Justice for Harrods Survivors είπε ότι ο αριθμός των γυναικών που «αισθάνονται ασφαλείς να μιλήσουν» «αυξάνεται καθημερινά». Ένας εκπρόσωπος της ομάδας η οποία αποτελείται από τους δικηγόρους Dean Armstrong KC, Bruce Drummond, Maria Mulla και Gloria Allred, συμπλήρωσε ότι «έχει τώρα 71 πελάτες και επεξεργάζεται επιπλέον 220 υποθέσεις».

Από την πλευρά της η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά έναν αριθμό νέων καταγγελιών εναντίον του μεγιστάνα και θα προβεί σε «πλήρη επανεξέταση όλων των υπαρχόντων καταγγελιών» των περιστατικών που λέγεται ότι έλαβαν χώρα μεταξύ 1979 και 2013 για να διασφαλίσει ότι «δεν υπάρχουν νέες γραμμές έρευνας που να βασίζονται στις νέες πληροφορίες που προέκυψαν».