Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: Της άρεσε να τη βιάζω - Η ανατριχιαστική κατάθεση δράστη

Δυσφορία και οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η κατάθεση ενός από τους 50 κατηγορουμένους για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η υπόθεση Πελικό εξακολουθεί να συγκλονίζει τη γαλλική κοινή γνώμη

Τον λόγο για τον οποίο επέστρεψε δεύτερη φορά στο σπίτι των Πελικό κλήθηκε να εξηγήσει χθες Τετάρτη μέσα στη δικαστική αίθουσα ο κατηγορούμενος Vincent C., ένας από τους 50 που αποδέχθηκε την «πρόσκληση» του συζύγου της επιζώσας Ζιζέλ Πελικό για να τη βιάσει.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σύζυγος της Ζιζέλ, Ντομινίκ Πελικό του είχε πει ότι η σύζυγός του είχε «απολαύσει» το βίντεο της πρώτης επίθεσής του, δήλωση η οποία προκάλεσε την αποχώρηση της Ζιζέλ Πελικό από την αίθουσα του δικαστηρίου σε εξαιρετικά κακή κατάσταση.

Ο ίδιος κατηγορούμενος κατέθετε λίγο πριν ότι είχε βιάσει δύο φορές τη γυναίκα, κατά τη διάρκεια του 2019 και του 2020 και ενώ ήταν ενήμερος ότι η Πελικό ήταν ναρκωμένη, αλλά όπως είπε, ο Ντομινίκ τον είχε πείσει ότι συμμετείχε εν γνώσει της σε αυτή τη θηριωδία και έβλεπε τα βίντεο των βιασμών της, όταν συνερχόταν..!

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος επισκέφθηκε το σπίτι των Πελικό τον Οκτώβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020, αφού αντάλλαξε διαδικτυακά μηνύματα με τον Ντομινίκ Πελικό. Όπως κατέθεσε, προκαλώντας ανατριχίλα σε όσους βρίσκονταν στο ακροατήριο, την πρώτη φορά που κατέφθασε στο σπίτι του ζευγαριού ήταν μεθυσμένος, παρ’ όλα αυτά θυμόταν τον σύζυγο της Πελικό να τον υποδέχεται, λέγοντάς του: «Έλα, πήρε το υπνωτικό της, θα πάμε να την ξυπνήσουμε».

Όπως φαίνεται σε βίντεο που προβλήθηκε στην ακροαματική διαδικασία και αναγνωρίστηκε από τον Vincent C., η Πελικό, ξαπλωμένη στο πλάι, παρέμεινε αδρανής ενώ οι δύο άνδρες την κακοποιούσαν σεξουαλικά. «Εκείνη τη στιγμή, μου φάνηκε περίεργο, αλλά ένιωθα αυτοπεποίθηση, νόμιζα ότι με προσκάλεσε το ζευγάρι. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μπορούσε να το κάνει αυτό στη γυναίκα του πίσω από την πλάτη της», εξηγεί.

© Χ / Twitter

Τρεις μήνες αργότερα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, συνομιλούσε ξανά με τον Πελικό στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα coco.fr. «Του επεσήμανα ότι είχα ήδη βρεθεί εκεί και ότι το έβρισκα περίεργο. Μου είπε ‘Όχι, είδαμε το βίντεο και της άρεσε’. Αυτό έβαλε τέλος σε κάθε αμφιβολία μου», εξήγησε και αυτό ήταν αρκετό για να επιστρέψει στο Μαζάν και να επιτεθεί εκ νέου στη γυναίκα. Όπως σημείωναν μάλιστα χθες τα γαλλικά Μέσα από την προβολή του βίντεο – ντοκουμέντου αυτής της σεξουαλικής επίθεσης, ακούγεται η Πελικό να ροχαλίζει, καθώς είχε ναρκωθεί, όπως πάντα την τελευταία δεκαετία, λίγο πριν, από τον σύζυγό της.

«Δεν είχατε μια αναλαμπή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά;» τον ρώτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου. «Η αλήθεια είναι ότι δεν σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή», απάντησε. Αν και αναγνώρισε τα γεγονότα, ο Vincent C. επανέλαβε επίσης την Τετάρτη ότι δεν παραδέχθηκε ότι είχε πρόθεση να διαπράξει βιασμό ή ότι το αντιλήφθηκε ως τέτοιο εκείνη τη στιγμή.

Σε αυτό το σημείο, η Πελικό ακούστηκε να φωνάζει «δεν το αντέχω αυτό!» και αποχώρησε σε κακή κατάσταση από την αίθουσα, ζητώντας να πάρει λίγο αέρα. Η επιζώσα επέστρεψε στη θέση της λίγη ώρα αργότερα και όταν πλέον είχαν προβληθεί τα βίντεο. Σύμφωνα με τους σκιτσογράφους της ακροαματικής διαδικασίας ήταν επίσης η στιγμή που ο Ντομινίκ Πελικό φαίνεται να κλείνει τα μάτια και να καλύπτει τα αυτιά του, για να μην ακούει τον ήχο των βίντεο βιασμών που ο ίδιος διοργάνωσε σε συνδυασμό με την κατάθεση του συγκατηγορούμενου του.

Με στοιχεία από LaDepeche.fr