Κοσμος

Πότε θα χτυπήσει τη Φλόριντα ο κυκλώνας Μίλτον - Ποιες πόλεις θα βρεθούν στη δίνη του

Τη μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της βιώνει η Φλόριντα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυκλώνας Μίλτον: Πότε θα χτυπήσει τη Φλόριντα
Κυκλώνας Μίλτον: Πότε θα χτυπήσει τη Φλόριντα ©CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH /EPA

Κυκλώνας Μίλτον: Πότε θα χτυπήσει τις ακτές της Φλόριντα - Άνεμοι 230 χλμ την ώρα και κύματα 4-5 μέτρων θα δημιουργήσουν ένα απόκοσμο τοπίο

Ο κυκλώνας Μίλτον οδεύει ήδη προς την ακτή του Κόλπου της Φλόριντα, αφήνοντας στους κατοίκους της λίγες τελευταίες ώρες για να «απομακρυνθούν ή να πεθάνουν» προτού η «καταστροφική» καταιγίδα (κατηγορίας 5 ή 4 ανάλογα με τις προβλέψεις) υποβάλει τη ζωή τους σε μια απειλητική καταιγίδα.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι σε παράκτιες περιοχές τελούν υπό εντολές εκκένωσης, ενώ η περιοχή δεν έχει προλάβει να συνέλθει από τις καταστροφικές επιπτώσεις του κυκλώνα Ελέν. Οι Αμερικανοί μιλούν για ένα φαινόμενο που έρχεται μια φορά τον αιώνα και όπως λένε, θα είναι πολύ χειρότερος από τον τυφώνα Μιτς του 1998 από τον οποίο είχαν σκοτωθεί 11.274 άνθρωποι και χειρότερος και από τον τυφώνα Κατρίνα.

Δείτε live τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Φλόριντα:

Hurricane Milton 2024 Live Stream - Live Webcams

Πότε θα φτάσει ο κυκλώνας Μίλτον στην ξηρά

Τάμπα

Διάρκεια καταιγίδας: Τετάρτη 4 μ.μ. - Πέμπτη 3 μ.μ τοπική ώρα
Μέγιστος άνεμος : 128,7- 170 χλμ. με ριπές έως 185 χλμ., Πέμπτη 12 π.μ. έως 6 π.μ. τοπική ώρα
Βροχόπτωση: 25,4 – 38 εκατοστά
Μέγιστη βροχόπτωση: Τετάρτη 2 μ.μ. - Πέμπτη 8 π.μ. τοπική ώρα
Καταιγίδα: 2,5 – 3,6 μέτρα πάνω από το έδαφος σε περιοχές επιρρεπείς σε πλημμύρες, με κορύφωση Τετάρτη 10 μ.μ. - Πέμπτη 6 π.μ. (05:00 ώρα Ελλάδας)

Σαρασότα

Διάρκεια καταιγίδας: Τετάρτη 3 μ.μ. - Πέμπτη 3 μ.μ τοπική ώρα
Μέγιστος Άνεμος: 144,8 έως 177 χλμ. με ριπές έως 225 χλμ., Τετάρτη 10 μ.μ. έως 5 π.μ. τοπική ώρα
Βροχόπτωση: 15 – 20 εκατοστά
Μέγιστη βροχόπτωση: Τετάρτη 2 μ.μ – Πέμπτη 8 π.μ τοπική ώρα
Καταιγίδα: 3,5 – 4,5 μέτρα πάνω από το έδαφος σε περιοχές επιρρεπείς σε πλημμύρες, με κορύφωση Τετάρτη 22:00 - Πέμπτη 6 π.μ. τοπική ώρα

Ορλάντο

Διάρκεια καταιγίδας: Τετάρτη 9 μ.μ. - Πέμπτη 6 μ.μ τοπική ώρα
Μέγιστος άνεμος : 112,65-144,84 χλμ. με ριπές έως 160, 93 χλμ. Πέμπτη 8 π.μ. - Πέμπτη 1 μ.μ. τοπική ώρα
Βροχόπτωση: 20,3 -38 εκατοστά
Μέγιστη βροχόπτωση: Τετάρτη 7 π.μ. - Πέμπτη 11 π.μ τοπική ώρα

Φορτ Μάγιερς

Διάρκεια καταιγίδας: Τετάρτη 4 μ.μ. - Πέμπτη 3 μ.μ τοπική ώρα
Μέγιστος Άνεμος: 40-56,32 χλμ. με ριπές έως 88,51 χλμ., Τετάρτη 11 μ.μ. - Πέμπτη 7 π.μ. τοπική ΄ώρα
Βροχόπτωση: 5-20 εκατοστά
Μέγιστη βροχόπτωση: Τετάρτη 10 π.μ. - Πέμπτη 2 π.μ τοπική ώρα
Καταιγίδα: 2,4-3,6 μέτρα πάνω από το έδαφος σε περιοχές επιρρεπείς στις πλημμύρες, με κορύφωση Πέμπτη 12 π.μ. - Πέμπτη 6 π.μ. τοπική ώρα

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται 7 ώρες μπροστά σε σχέση με τη Φλόριντα.Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και πιθανές καταιγίδες - που θα σημειωθούν όταν το νερό βγει προς την ενδοχώρα από την ακτή.

Oι κάτοικοι αδειάζουν τη Φλόριντα όσο ο Μίλτον πλησιάζει

Η προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Φλόριντα είναι ξεκάθαρη και ανατριχιαστική: Να γράψουν το όνομά τους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι τους, ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν σε περίπτωση που εντοπιστεί η σορός τους.

TRACKING HURRICANE MILTON LIVE: Florida in path of CAT 4 storm, 155 mph winds  | LiveNOW from FOX

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γενική Εισαγγελέας της Φλόριντα, Άσλεϊ Μούντι, προειδοποίησε ότι όποιος επιλέξει να μείνει στις περιοχές που έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης, θα βάλει τη ζωή του σε τεράστιο κίνδυνο. «Πιθανόν να πρέπει να γράψετε το όνομά σας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι σας, ώστε να ξέρουν ποιος είστε όταν σας βρουν μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μούντι. 

Ο δήμαρχος του Μπράντεντον της Φλόριντα, Τζιν Μπράουν, καλεί τους κατοίκους να καταφύγουν σε καταφύγιο ώρες πριν από την αναμενόμενη προσγείωση του τυφώνα Μίλτον, καθώς η πόλη βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της προβλεπόμενης διαδρομής του κυκλώνα.

«Ο Milton παραμένει ένας καταστροφικός τυφώνας. Προβλέπεται να φτάσει στις ακτές του Κόλπου της Φλόριντα αργά απόψε ως επικίνδυνος μεγάλος τυφώνας» αναφέρεται σε ενημέρωση από το κέντρο τυφώνων των ΗΠΑ στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA έχει απαγορεύσει στο προσωπικό της την είσοδο, διατηρώντας μόνο το προσωπικό ασφαλείας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα Universal Studios, Disney World, SeaWorld ενόψει του τυφώνα. Χιλιάδες οχήματα έχουν κατευθυνθεί βόρεια στον Interstate 75, τον κύριο δρόμο στη δυτική πλευρά της χερσονήσου, καθώς οι κάτοικοι ακολουθούν τις εντολές εκκένωσης. Η κυκλοφορία έχει φράξει τις νότιες λωρίδες του δρόμου για χιλιόμετρα, καθώς άλλοι κατευθύνονται προς τη σχετική ασφάλεια του Φορτ Λόντερντεϊλ και του Μαϊάμι στην άλλη πλευρά της πολιτείας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.