Κοσμος

Τραμπ: Οι Βίβλοι του «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ» τυπώθηκαν στην Κίνα

Παρότι ο πρώην πρόεδρος εμφανίζεται πολέμιος της Ασιατικής χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα σχόλια στο Χ μετά τη δήλωση Τραμπ ότι οι μετανάστες τρώνε... κατοικίδια
© EPA/IAN LANGSDON

Τραμπ: Οι Βίβλοι του «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ» τυπώθηκαν στην Κίνα

Χιλιάδες αντίτυπα της Βίβλου του Ντόναλντ Τραμπ με τίτλο «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ» τυπώθηκαν σε μια χώρα που ο πρώην πρόεδρος έχει επανειλημμένα κατηγορήσει ότι κλέβει αμερικανικές θέσεις εργασίας και εφαρμόζει αθέμιτες εμπορικές πρακτικές - την Κίνα.

Τα παγκόσμια εμπορικά αρχεία που εξέτασε το Associated Press δείχνουν ότι μια εταιρεία εκτύπωσης στην ανατολική πόλη Χανγκτσόου της Κίνας απέστειλε σχεδόν 120.000 από τις Βίβλους του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου.

«Η σύνδεση της Βίβλου του Τραμπ με την Κίνα, η οποία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, αποκαλύπτει ένα βαθύ χάσμα μεταξύ της σκληρής ρητορικής του πρώην προέδρου κατά της Κίνας και της βιασύνης του να εξαργυρώσει χρήματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας», σχολιάζει το Associated Press.

Ο Τραμπ δεν είπε πού τυπώνονται οι Βίβλοι «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ» ή πόσο κοστίζουν- ένα αντίτυπο υπογεγραμμένο από τον πρώην πρόεδρο πωλείται προς 1.000 δολάρια. Ο Τραμπ δεν αποκάλυψε επίσης πόσα κερδίζει ανά πώληση.

Μια έκδοση της Βίβλου αξίας 59,99 δολαρίων μνημονεύει την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου στις 13 Ιουλίου στην Πενσιλβάνια. Το όνομα του Τραμπ βρίσκεται στο εξώφυλλο πάνω από τη φράση «Η ημέρα που παρενέβη ο Θεός». Η διατύπωση φαίνεται να έχει αποτυπωθεί μετά την παραγωγή της Βίβλου. Ο Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι ο επίδοξος δολοφόνος του δεν τα κατάφερε «από το χέρι της πρόνοιας και τη χάρη του Θεού».

Οι Βίβλοι πωλούνται αποκλειστικά μέσω ενός ιστότοπου που δηλώνει ότι δεν συνδέεται με καμία πολιτική εκστρατεία ούτε ανήκει ή ελέγχεται από τον Τραμπ.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο δείχνει τον Τραμπ να κάθεται στο γραφείο του στο Οβάλ Γραφείο με τον Γκρίνγουντ να στέκεται δίπλα του. Σε μια άλλη φωτογραφία, ο πρώην πρόεδρος χαμογελάει πλατιά ενώ κρατάει ένα αντίγραφο της Βίβλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.