Κοσμος

Turkish Airlines: Πιλότος πέθανε κατά την πτήση από τις ΗΠΑ στην Τουρκία

Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Turkish Airlines: Πιλότος πέθανε κατά την πτήση από τις ΗΠΑ στην Τουρκία

Ένας πιλότος της Turkish Airlines πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το Σιάτλ στη βορειοδυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία.

Ο σμηναγός της Turkish Airlines Ιλτσεχίν Πεχλιβάν, 59 ετών, κατέρρευσε στον αέρα και ένας δεύτερος πιλότος και συγκυβερνήτης ανέλαβαν τα χειριστήρια, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας στο X.

«Όταν οι πρώτες βοήθειες στον κυβερνήτη μας μέσα στο αεροπλάνο ήταν ανεπιτυχείς, το πλήρωμα του πιλοτηρίου... αποφάσισε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, αλλά πέθανε πριν από την προσγείωση», εξήγησε ο Γιαχία Ουστούν.

Η πτήση TK204 απογειώθηκε από το Σιάτλ λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ της Τρίτης. Ο πιλότος πέθανε πάνω από την καναδική περιοχή Νούναβουτ, πριν αναλάβουν οι συνάδελφοί του και κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο John F Kennedy.

Ο Πεχλιβάν πετούσε με την Turkish Airlines από το 2007 και είχε υποβληθεί σε τακτικό έλεγχο υγείας στις αρχές Μαρτίου, κατά τον οποίο δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα υγείας που θα μπορούσε να επηρεάσει τη δουλειά του, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Η ένωση ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της Τουρκίας, TATCA, δήλωσε ότι είχε υπηρετήσει την αεροπορική κοινότητα για πολλά χρόνια και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του.

Τα αίτια του θανάτου του πιλότου δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι πιλότοι πρέπει να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις κάθε 12 μήνες, ενώ όσοι είναι άνω των 40 ετών πρέπει να ανανεώνουν τα ιατρικά τους πιστοποιητικά κάθε έξι μήνες.

Το 2015, ένας πιλότος της American Airlines ηλικίας 57 ετών κατέρρευσε και πέθανε κατά τη διάρκεια νυχτερινής πτήσης από το Φοίνιξ στη Βοστώνη. Ο πρώτος αξιωματικός ανέλαβε και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στις Συρακούσες.

Πηγή: BBC