Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: Ο πατέρας μου ήταν αιμομίκτης – Η κατάθεση του δράστη

Ο Ντομινίκ κατέστρεψε την οικογένεια - Τι απάντησε ο κατηγορούμενος για να ελαφρύνει τη θέση του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανατροπή στην υπόθεση Πελικό
Η Ζιζέλ Πελικό και η κόρη της Καρολίν Πεϊρονέτ © EPA

Ο Ζοέλ Πελικό, αδελφός του βασικού κατηγορούμενου, ξέσπασε σε λυγμούς

Ένταση και αντεγκλήσεις σημειώθηκαν χθες στην εκδίκαση της υπόθεσης Πελικό, με τον αδελφό του ενορχηστρωτή των βιασμών της Μαζάν, Ζοέλ Πελικό να καταθέτει, κάνοντας τον Ντομινίκ Πελικό να αναπηδήσει από το κάθισμά του με όσα είπε.

Σε μία κατάθεση –ποταμό στην οποία δεν σταματούσε να αποκαλεί τον αδελφό του ψεύτη, ο Ζοέλ Πελικό ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Ντομινίκ «κατέστρεψε την οικογένεια» και ότι η ποιότητά του ως ανθρώπου ήταν εμφανής και παρούσα ήδη από την παιδική τους ηλικία.

«Ο Ντομινίκ ήταν απίστευτα χειριστικός από παιδί. Γνωρίζαμε ότι είχε την ικανότητα να προσαρμόζει την ομιλία του για να χειραγωγεί καλύτερα τους γύρω του, αλλά και να λέει τρομακτικά ψέματα», δήλωσε ο Joël Pelicot, συνταξιούχος γιατρός 75 ετών, ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Βακλούζ.

Τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από τον Ντομινίκ Πελικό, ξεκίνησε μια μακροσκελή εξιστόρηση της ζωής των 4 αδελφών της οικογένειας, στην οποία όπως είπε είχε προστεθεί και μία υιοθετημένη κόρη.

Ο Ζοέλ Πελικό αναφέρθηκε στις «ευτυχισμένες μέρες» της παιδικής τους ηλικίας και στους «αγαπημένους τους γονείς που έκαναν ό,τι μπορούσαν για τα παιδιά τους», παραδεχόμενος ότι «η σωματική τιμωρία ήταν συνηθισμένη» εκείνη την εποχή. Ωστόσο, χαρακτήρισε «μηδενικής αξ»οπιστίας» τους ισχυρισμούς του αδελφού του ότι έπεσε θύμα βιασμού από νοσοκόμο κατά τη διάρκεια νοσηλείας του και ότι τον ανάγκασαν να συμμετάσχει στον βιασμό μίας νεαρής γυναίκας, όταν ήταν νέος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του γιατρού Πελικό, η Ζιζέλ Πελικό, η επιζώσα των βιασμών που οργάνωνε ο σύζυγός της αφού πρώτα τη νάρκωνε, παρακολουθούμε απαθής και πάντα αμίλητη, μέχρι που κάποιοι την είδαν να ψιθυρίζει κάτι στον δικηγόρο της.

«Από όλους τους μάρτυρες, είστε ο μόνος που δίνει μια πολύ δυσάρεστη εικόνα για τον Ντομινίκ Πελικό. Όλοι λένε ότι είδαν μόνο την περίφημη Α’ πλευρά του, ότι ήταν ένας εξαιρετικά συμπαθής άνθρωπος, ενώ όσον αφορά εσάς, ήταν πάντα χειριστικός, ζηλιάρης και κτητικός», δήλωσε ο Antoine Camus, ένας από τους δικηγόρους της Πελικό για να πάρει την απάντηση: «Αυτό δεν με εμπόδιζε να τον αγαπώ, ήταν ο μικρός μου αδελφός», απάντησε ο Ζοέλ Πελικό, ξεσπώντας σε λυγμούς.

Φυσικά, κανείς δεν περίμενε την ανατροπή που επεφύλασσε ο βασικός κατηγούμενος, Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος απάντησε στα «ψέματα», όπως τα χαρακτήρισε, του αδελφού του με μία αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση.

«Είναι ψέμα να λέμε ότι όλα πήγαιναν καλά [στην οικογένειά μας]. Κάθε Πέμπτη, είχαμε δουλειές να κάνουμε και μας έδερναν αν δεν τις κάναμε», είπε ο Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε οτι «κάλυπτε για χρόνια τις αιμομικτικές πράξεις του πατέρα» τους, σε βάρος της υιοθετημένης αδελφής τους. Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειας της Ζιζέλ Πελικό, με πρώτο τον γαμπρό της, ο οποίος δήλωσε ότι αισθάνεται συνυπεύθυνος που δεν κατάφερε να διακρίνει εγκαίρως το κακό που συνέβαινε στην πεθερά του.

Ο Pierre P., σύζυγος της Caroline, της κόρης του ζευγαριού, που έδωσε συνέντευξη την Τρίτη, δήλωσε ότι «δεν είχε ποτέ χειραγωγηθεί» από τον Dominique Pelicot και ότι τον θεωρούσε «υπέροχο» μέχρι που ήρθαν στο φως τα γεγονότα τον Νοέμβριο του 2020. «Φυσικά αισθάνομαι υπεύθυνος που δεν είδα, όπως και όλη η οικογένεια το τι συνέβαινε», πρόσθεσε ο βετεράνος δημοσιογράφος. «Ήμουν γαμπρός του, αυτός ο άνθρωπος δεν υπάρχει πλέον για μένα».

Με στοιχεία από ladepeche.fr

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.