Κοσμος

Ομάδα επιστημόνων πέταξε μέσα από τον κυκλώνα Μίλτον για τη συλλογή δεδομένων

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ομάδα επιστημόνων πέταξε μέσα από τον κυκλώνα Μίλτον για τη συλλογή δεδομένων - Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου 

Ο κυκλώνας Μίλτον ενδέχεται να είναι ο πιο καταστροφικός στη Φλόριντα, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Εκτιμάται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ελέω του κυκλώνα που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες και σύμφωνα με τους επιστημόνες, οι ζημιές που θα αφήσει στο διάβα του, είναι ανυπολόγιστες.

Μία δύσκολη πτήση μέσα στον κυκλώνα Μίλτον πραγματοποίησε το επιστημονικό πλήρωμα της Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ), την Τρίτη. Η ομάδα των επιστημόνων βρίσκεται στην άτρακτο του «Miss Piggy», ενός αεροσκάφους W-P3D Orion, για τη συλλογή δεδομένων για την έρευνα των τυφώνων.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται το πλήρωμα να κρατιέται εν μέσω ισχυρών αναταράξεων και πράγματα να πέφτουν. Παρ’ όλα αυτά, όλοι παραμένουν ήρεμοι και συλλέγουν επιστημονικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΝΟΑΑ, τέτοιες αποστολές είναι απαραίτητες γιατί διαφορετικά οι επιστήμονες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τους μετεωρολόγους.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ