Κοσμος

«Σε αντάλλαγμα μου πρόσφερε τη γυναίκα του»: Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη Πελικό

Πώς ο Ντομινίκ «προσκαλούσε» άντρες για να βιάσουν τη σύζυγό του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δίκη Πελικό: «Σε αντάλλαγμα μου πρόσφερε τη γυναίκα του» - Πώς ο Ντομινίκ «προσκάλεσε» άντρες για να βιάσουν τη σύζυγό του

Ο Ντομινίκ Πελικό είναι ένας από τους χειρότερους σεξουαλικούς εγκληματίες των τελευταίων δεκαετιών και όσα αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα το επιβεβαιώνουν. «Μου προσέφερε τη γυναίκα του έναντι εργασιών στον κήπο του» αλλά «αρνήθηκα να πάω εκεί» επειδή «με προειδοποίησε ότι την νάρκωνε για να κοιμάται» και «για μένα, αυτό ήταν βιασμός», εξήγησε σήμερα ένας μάρτυρας κατηγορίας στη «δίκη του αιώνα», στο δικαστήριο της Αβινιόν. Επί δέκα χρόνια ο πρώην σύζυγός της Ζιζέλ Πελικό «στρατολογούσε» άνδρες στο διαδίκτυο για να την βιάζουν. Η 71χρονη γυναίκα, αποδεχόμενη να διεξαχθεί η δίκη δημόσια και όχι κεκλεισμένων των θυρών, προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης προς τα θύματα βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Ζερόμ Μπ., 42 ετών, είναι επαγγελματίας οδηγός. Τον Μάρτιο του 2020 γνωρίστηκε με τον Πελικό στο chatroom ενός γαλλικού ιστοτόπου, που τώρα πια έχει κλείσει. Ο 42χρονος ταυτοποιήθηκε χάρη στο αρχείο που κρατούσε στον υπολογιστή του ο βασικός κατηγορούμενος, όπου φυλούσε βίντεο και φωτογραφίες από τους βιασμούς. Όμως ο «φάκελος» που είχε ανοίξει για τον Ζερόμ Μπ. ήταν άδειος: ο άνδρας αυτός δεν πήγε ποτέ στο σπίτι του ζεύγους στο Μαζάν, μια μικρή πόλη στη νότια Γαλλία.

Υπόθεση Πελικό: Μου είπε να κάνω δουλειές στον κήπο και σε αντάλλαγμα μου πρόσφερε τη γυναίκα του

Από το βήμα του μάρτυρα πλέον, ο Ζερόμ Μπ., που δεν βαρύνεται με καμία κατηγορία, εξήγησε τι του ζήτησε ο Πελικό: «Μου είπε να κάνω δουλειές στον κήπο και σε αντάλλαγμα μου πρόσφερε τη γυναίκα του. Του είπα, να πάω ένα Σάββατο πρωί και απάντησε όχι επειδή της έδινε ένα χαπάκι για να κοιμηθεί. Πρόσθεσε ότι ναρκώνει τη γυναίκα του και την προσφέρει σε άνδρες πολύ συχνά. Του απάντησα ότι αυτό είναι βιασμός και δεν συμφωνώ».

Αμέσως μετά κατέθεσε ο Σιρίλ Φ., ο δεύτερος «άδειος φάκελος», που επίσης γνωρίστηκε με τον Ντομινίκ Πελικό στο διαδίκτυο. «Μέχρι που μου είπε ότι η γυναίκα του έπαιρνε χαπάκια και σίγουρα θα κοιμόταν όταν θα έφτανα. Σκέφτηκα ότι είναι κάποιος νεαρός που αφηγείται σαχλαμάρες, δεν πίστευα ότι κάποιος θα μπορούσε να ναρκώνει τη γυναίκα του και διέκοψα την επαφή», είπε ο 48χρονος δημόσιος υπάλληλος που δεν θυμόταν αν ο Πελικό του είπε ότι έδινε ο ίδιος τα υπνωτικά ή αν τα έπαιρνε μόνη της η Ζιζέλ.

Οι 51 κατηγορούμενοι στη δίκη μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 20 ετών εάν κριθούν ένοχοι. Οι 18 από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο Πελικό, είναι προφυλακισμένοι, οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους και ένας δικάζεται ερήμην.

Η δίκη αναμένεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ