Κοσμος

Ινδονησία: Πατέρας πούλησε το παιδί του για 700 ευρώ για να τζογάρει

To μωρό θα πωλούνταν σε κύκλωμα εμπορίας στη συνέχεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ βρέφος 5,5 μηνών που έπαθε ανακοπή
© Ignacio Campo/ Unsplash

Ινδονησία: Πατέρας πούλησε το παιδί του για 700 λίρες για να τζογάρει

Ένας άνδρας που φέρεται να πούλησε το 11 μηνών παιδί του στο Facebook για να χρηματοδοτήσει τον τζόγο συνελήφθη από την αστυνομία της Ινδονησίας.

Ο 36χρονος συνελήφθη αφού η βιολογική μητέρα του παιδιού επέστρεψε στο σπίτι της στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και βρήκε το μωρό της να λείπει.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Tangerang, μια πόλη που συγχωνεύεται με την ανατολική πρωτεύουσα Τζακάρτα, δήλωσε: «Ο RA είδε στο Facebook ότι οι αγοραστές έψαχναν να αγοράσουν ένα νήπιο, οπότε τους έστειλε μήνυμα και κανόνισε την αγορά». Πρόσθεσε ότι ο άνδρας ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι χρειαζόταν τα χρήματα λόγω οικονομικών δυσκολιών, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα έσοδα για διαδικτυακό τζόγο.

Η αστυνομία βρήκε το μωρό σε ένα νοικιασμένο σπίτι στην Tangerang, μαζί με δύο ενήλικες που συνελήφθησαν επίσης για ύποπτη συμμετοχή σε δίκτυο εμπορίας ανθρώπων - ένα έγκλημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών και πρόστιμο 600 εκατομμυρίων ρουπιών στην Ινδονησία.

Ο επικεφαλής της Ινδονησιακής Επιτροπής Προστασίας του Παιδιού, δήλωσε στο detiknews: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να αντιμετωπίζονται τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο και η παραβίαση των δικαιωμάτων τους πρέπει να τιμωρείται αυστηρά».

To περιστατικό έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την εξάρθρωση από τις αρχές ενός κυκλώματος εμπορίας βρεφών στο αχανές αρχιπέλαγος. Οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Περίπου το 9,3% των ανθρώπων ζούσε κάτω από το διεθνές όριο της φτώχειας το 2023 και η αστυνομία λέει ότι κάποιοι θεωρούν τα παιδιά τους ως διέξοδο.

Η αστυνομία στο Ντεπόκ, μια πόλη που βρίσκεται ακριβώς νότια της Τζακάρτα, αποκάλυψε ένα κύκλωμα εμπορίας βρεφών τον Σεπτέμβριο μετά από μια πληροφορία, όπου συνέλαβε οκτώ άτομα που εμπλέκονταν στην αγορά και πώληση μικρών παιδιών στο διαδίκτυο.

Ο Arya Perdan, επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, δήλωσε ότι τα παιδιά διαφημίζονταν στο Facebook, με τιμές που κυμαίνονταν από 10 έως 15 εκατομμύρια ρουπίες (μεταξύ περίπου 490 και 740 λιρών). Οι διακινητές στη συνέχεια μετέφεραν τα βρέφη στο Μπαλί, όπου τα μεταπωλούσαν έναντι 45 εκατομμυρίων (2.195 λιρών), ανέφερε το CNN Indonesia.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου το 56% όλων των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων παγκοσμίως βρίσκονται στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, με τη νότια και τη νοτιοανατολική Ασία να θεωρούνται βασικοί κόμβοι για την προμήθεια θυμάτων.

Πηγή: Telegraph

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.