Κοσμος

Νέα εντολή εκκένωσης κτιρίων στη Βηρυτό από το Ισραήλ - Απαντούν με μπαράζ ρουκετών Χούθι και Χεζμπολάχ

Ο IDF προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τις ακτές του Λιβάνου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Νέα εντολή εκκένωσης κτιρίων στη Βηρυτό από το Ισραήλ
Νέα εντολή εκκένωσης κτιρίων στη Βηρυτό από το Ισραήλ © STR/ EPA

 Νέα εντολή εκκένωσης κτιρίων στη Βηρυτό εξέδωσε το Ισραήλ - Απαντούν με μπαράζ ρουκετών Χούθι και Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ εξέδωσε απόψε μια νέα εντολή εκκένωσης, καλώντας τους ενοίκους να εγκαταλείψουν συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού. Την ίδια ώρα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε έξι διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ΑΝΙ.

Η ζώνη αυτή βομβαρδίζεται καθημερινά από τις 23 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και ο νότιος και ανατολικός Λίβανος. Κάποια από τα κτίρια βρίσκονται στον δήμο Μπουρτζ αλ Μπαρατζνέχ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι και της πόλης Χάρετ Χρέικ.

Further Israeli strikes hit southern Beirut | BBC News

To μήνυμα Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Ημέρα απερίγραπτης θλίψης

Η 7η Οκτωβρίου ήταν μια ημέρα απερίγραπτης θλίψης για τη χώρα, είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένη δήλωση κατά την τελετή κρατικού μνημοσύνου, για να τονίσει ότι «δεν ηττηθήκαμε».

«Όπως έχει συμβεί ξανά και ξανά στην ιστορία του Ισραήλ, ακριβώς σε στιγμές δυσκολίας αναδύεται μεγάλη εσωτερική δύναμη», είπε στο μήνυμά του.

Netanyahu marks anniversary of 7 October attacks | Israel-Hamas war

H Χεζμπολάχ εκτόξευσε 135 ρουκέτες στο Ισραήλ

Την ίδια ώρα η Χεζμπολάχ από την πλευρά της εξαπολύει συνεχώς ρουκέτες κατά πόλεων στο βόρειο Ισραήλ. 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα «σχεδόν 135 βλήματα» που εκτοξεύθηκαν από την Χεζμπολάχ του Λιβάνου εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ σήμερα, την ώρα που η χώρα τιμά την πρώτη επέτειο της άνευ προηγουμένου επίθεσης της παλαιστινιακής Χαμάς στο έδαφός του.

«Στις 17.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) σχεδόν 135 βλήματα που εκτοξεύθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση της Χεζμπολάχ πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού. Στις 18.00 οι ισραηλινές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν ότι δεν είχαν υπήρχαν αναφορές για θύματα μετά τα πυρά αυτά.

Αυτή την ώρα στη Χάιφα ακούγονται σφοδροί βομβαρδισμοί οι οποίοι γίνονται στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Ο στρατός από νωρίς είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από νότιες περιοχές σε μία ακτίνα περίπου 30 χιλιομέτρων μέσα στα σύνορα του Λιβάνου, γιατί εκεί επεκτείνει τις επιχειρήσεις του. 

Ορισμένες από αυτές χτύπησαν κάποιους στόχους, κάποια κλειστά εμπορικά κέντρα στα βορειοανατολικά σύνορα, αλλά και σε άλλα σημεία των βορείων συνόρων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4pqpvjgeurl)

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για δύο πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ

Την ίδια ώρα, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για δύο πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, όπου ο στρατός ανέφερε νωρίτερα ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο. Οι Χούθι, οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν και ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, εκτόξευσαν δύο πυραύλους εναντίον «στρατιωτικών στόχων του εχθρού» στο Τελ Αβίβ, είπε ο εκπρόσωπός τους, ο Γιαχία Σαρί. Έκανε επίσης λόγο για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν «πολλούς στόχους» στο Εϊλάτ και τη Γιάφα νωρίτερα.

Νόαμ Κατς: Το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν σε τόπο και χρόνο που θα επιλέξει το ίδιο

Κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που εκδηλώθηκε έναν, ακριβώς, χρόνο πριν από την Χαμάς, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών και η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα και εκατοντάδες παρευρισκόμενοι βρέθηκαν στη συναγωγή Μπεθ Σαλώμ στην Αθήνα για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων.

Εκεί ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν σε τόπο και χρόνο το οποίο θα επιλέξει το ίδιο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4psgvdqfn75)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.