Κοσμος

Bρετανία: Πρόστιμο σε κτηνίατρο που δεν έκανε ευθανασία σε γάτα και την πήρε σπίτι

Εν τέλει το συμπαθές τετράποδο επεστράφη στον κηδεμόνα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
He was a rising star of academia with multiple papers. He was also a cat
© Unsplash/Nathana Reboucas

Bρετανία: Πρόστιμο σε κτηνίατρο που δεν έκανε ευθανασία σε γάτα και την πήρε σπίτι 

Μια κτηνίατρος ενήργησε με «επαίσχυντη συμπεριφορά» στη Βρετανία, αφού πήρε στο σπίτι της μια άρρωστη γάτα, στην οποία της είχε δοθεί εντολή να κάνει ευθανασία και στη συνέχεια χρέωσε σχεδόν 500 λίρες για τη φροντίδα του ζώου.

Η κτηνίατρος στη Βρετανία αποφάσισε να μην θανατώσει μια γάτα οκτώ μηνών που ήταν άρρωστη και, αντίθετα με τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη, την περιέθαλψε.

Η έμπειρη κτηνίατρος, η οποία είχε «εξαιρετική» φήμη, δήλωσε στο πειθαρχικό δικαστήριο ότι είχε θανατώσει τρία ή τέσσερα ζώα εκείνο το πρωί και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να θανατώσει άλλο ένα.

Η κτηνίατρος, η οποία εργαζόταν σε ιατρείο στο Framlingham του Suffolk, είπε επίσης ότι είχε κρίνει ότι η γάτα, που ονομαζόταν Shadow, ήταν ευτυχισμένη και θεραπεύσιμη.

Το δικαστήριο πληροφορήθηκε ότι το 2021, χωρίς να λάβει τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη της γάτας, η κτηνίατρος νάρκωσε τον αρσενικό γάτο, τον ευνούχισε, αντικατέστησε το μικροτσίπ του και τον πήρε στο σπίτι του για να τον περιλθάψει. 

Η ιδιοκτήτρια του γάτου, η οποία διέσωζε τακτικά γάτες και είχε μόλις πρόσφατα θέσει υπό κηδεμονία τον Shadow, δήλωσε στην ακροαματική διαδικασία ότι «θρηνούσε για τη μικρή του ψυχή», προτού της ειπωθεί τελικά η αλήθεια. Εν τέλει η κηδεμόνας ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να πληρώσει 480 λίρες για να της επιστραφεί και δέχτηκε.

Το δικαστήριο του Βασιλικού Κολλεγίου Κτηνιατρικών Χειρουργών επέπληξε την κτηνίατρο για «επαίσχυντη» επαγγελματική συμπεριφορά. 

Η επιτροπή σημείωσε ότι λόγω της συγκεχυμένης επικοινωνίας, η κτηνίατρος πίστεψε λανθασμένα ότι η γάτα δεν είχε ιδιοκτήτη, αλλά ανέφερε στην απόφασή της ότι «δεν πρέπει να έχει καμία ψευδαίσθηση για το πόσο σοβαρή είναι η διαπίστωση επαίσχυντης συμπεριφοράς σε επαγγελματικό επίπεδο εναντίον της».

Πηγή: Τhe Times

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.