Κοσμος

Κέιτ Μίντλετον: Τώρα αποκαλύπτεται ο διάλογός της με την έφηβη ογκολογική ασθενή

Η 17χρονη φωτογράφος αποκάλυψε τι συζήτησαν, τι της πρόσφεραν και πώς συνεχίζεται αυτή η τρυφερή γνωριμία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κέιτ Μίντλετον και το παρασκήνιο της συνάντησής της με νεαρή καρκινοπαθή
© Kensington Palace

Η Κέιτ Μίντλετον και όσα συζήτησε με την έφηβη φωτογράφο που πάσχει από καρκίνο 

Η Liz Hatton, η 17χρονη φωτογράφος που νοσεί με καρκίνο και έγινε πρωτοσέλιδο την προηγούμενη εβδομάδα για τη θερμή αγκαλιά που αντάλλαξε με την Κέιτ Μίντλετον, αποκάλυψε το παρασκήνιο αυτής της αναπάντεχης συνάντησης, αλλά και τα όσα συζήτησαν οι τρεις τους, εκείνη, η πριγκίπισσα Κάθριν και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Η Hatton - η οποία διαγνώστηκε τον Ιανουάριο με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου και της δόθηκε περιθώριο ζωής από έξι μήνες έως τρία χρόνια, σύμφωνα με το BBC - είχε ταξιδέψει στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, αφού είχε προσκληθεί να τραβήξει φωτογραφίες ως μέρος της «φωτογραφικής bucket list» της.

Την ίδια ημέρα, η ομάδα της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ ανακοίνωσε ότι είχε συναντηθεί με την έφηβη φωτογράφο από το Harrogate της Αγγλίας, δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες, όχι όμως και ιδιαίτερες λεπτομέρειες για τη στιχομυθία ανάμεσα στο κορίτσι και το πριγκίπικο ζεύγος. Αυτό το αποκάλυψε η ίδια η 17χρονη, σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα The Times, με τη νεαρή φωτογράφο να θυμάται όσα συνέβησαν αυτήν την «τρελή» και «γεμάτη» εβδομάδα.

Όπως εξήγησε η Hatton στην εφημερίδα, οι περισσότεροι από την οικογένειά της - η ίδια, η μητέρα της Vicky Robayna και ο πατριός της Aaron - δεν πίστευαν ότι θα συναντούσαν καν την Κέιτ Μίντλετον και τον σύζυγό της, όταν της επετράπη να φωτογραφίσει μέσα στο παλάτι. Ωστόσο, λίγο αργότερα κάλεσαν το κορίτσι σε μια άλλη αίθουσα, όπου το ζευγάρι την περίμενε εκεί. Αν και, σύμφωνα με τους Times, ο οκτάχρονος αδελφός της έφηβης, ο Mateo, είπε στη μαμά του εκ των προτέρων ότι «ήξερε» ότι θα συναντήσει τον πρίγκιπα William.

«Όταν φτάσαμε εκεί, μας είπαν ότι ο πρίγκιπας θα μας έλεγε ένα γρήγορο γεια. Οπότε σκέφτηκα, εντάξει, θα έλεγα κι εγώ ένα γεια  και μετά αυτό θα ήταν όλο. Αλλά μετά καθόμασταν στον μικρό χώρο στον καναπέ και ξαφνικά μπήκαν μέσα και είπαμε: «Ω!» Ένιωσα μεγάλη τιμή», εξήγησε η 17χρονη.

Η έφηβη δήλωσε στους Times ότι το ζευγάρι την έκανε να νιώσει ευπρόσδεκτη και μάλιστα μοιράστηκε τα θέματα που κάλυπτε η συζήτησή της με την πριγκίπισσα Κέιτ: φωτογραφία και τύποι φακών, αντί για τον καρκίνο της ή την πρόσφατη χημειοθεραπεία της Κέιτ.

Η οικογένεια αποκάλυψε επίσης ότι οι επικεφαλής της κουζίνας του Κάστρου του Ουίνδσορ είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους γονείς της 17χρονης για να ρωτήσουν ποιο είναι το αγαπημένο της γλυκό, το οποίο ήταν κέικ με lemon drizzle.

Η Κέιτ Μίντλετον και το παρασκήνιο της συνάντησής της με νεαρή καρκινοπαθή
© Kensington Palace

Μετά τη συνάντηση με την έφηβη φωτογράφο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «ευχαρίστησή τους που συναντήθηκαν με τη Λιζ στο Ουίνδσορ», χαρακτηρίζοντάς την «ταλαντούχα νεαρή φωτογράφο, της οποίας η δημιουργικότητα και η δύναμη μας ενέπνευσε και τους δύο» και ευχαριστώντας την που «μοιράστηκε τις φωτογραφίες και την ιστορία της μαζί μας.» Η «bucket list» της Χάτον προέκυψε μετά τη διάγνωσή της τον Ιανουάριο, όταν η 43χρονη μητέρα της Ρομπάινα τη συνόδευσε για να φτιάξει μια λίστα με τα πράγματα που ήθελε να πραγματοποιήσει στον χρόνο που της απέμεινε.

«Είπα στη μαμά ότι η bucket list ήταν άχρηστη. Ποιος θα με άφηνε ποτέ να κάνω κάτι από αυτά», θυμάται η Hatton να λέει αρχικά. Τον Μάιο, η Robayna μοιράστηκε για πρώτη φορά τη «φωτογραφική bucket list» της κόρης της στο X σε μια ανάρτηση που έκτοτε έγινε viral, στην οποία περιέγραφε τις επιθυμίες της να φιλοξενηθούν φωτογραφίες της σε περιοδικά, να της επιτρέψουν να φωτογραφίσει την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, πρόβες μουσικής και άλλα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έμαθε για τη Hatton μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού London Air Ambulance Charity, του οποίου είναι προστάτης.

Η οικογένεια της έφηβης, η οποία έδωσε στο παλάτι την άδεια να δημοσιεύσει τη φωτογραφία της με την πριγκίπισσα Κέιτ, δεν περίμενε ότι η ίδια η ιστορία θα έπαιρνε τέτοια έκταση, δήλωσαν στους Times.

«Το προσωπικό του παλατιού μας τηλεφωνεί κάθε μέρα για να ελέγξει αν είμαστε καλά», δήλωσε η Robayna στο πρακτορείο. «Και εγώ λέω 'ναι'. Ειλικρινά, δεν έχω ξαναδεί τη Liz τόσο ζωντανή όσο αυτή την εβδομάδα».

Η μητέρα της έφηβης δήλωσε στους Times ότι ο ογκολόγος Dr. Bob Phillips είχε πει στην οικογένεια ότι η καλύτερη εκτίμηση του χρόνου που απομένει στην κόρη της είναι έξι μήνες έως δύο χρόνια.

Η Hatton είπε στο πρακτορείο ότι ο σύμβουλος της πιο πρόσφατα της έδωσε «τρεις με τέσσερις εβδομάδες», ενώ η μητέρα της είπε ότι της έχουν απομείνει «μάλλον οκτώ με δέκα εβδομάδες».

«Είναι αβέβαιο πόσο καιρό έχω, πόσο καιρό θα ζήσω. Αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι για πολύ καιρό. Και έτσι, εξαιτίας αυτού, νιώθω ότι το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό που θέλεις να κάνεις και αυτό που σου αρέσει», δήλωσε η έφηβη. «Και να το περνάς με τους ανθρώπους που αγαπάς».

«Και ναι, λοιπόν, τι άλλο μπορείς να κάνεις; Διαφορετικά, απλά θα καθόσουν εκεί και θα ήσουν συγκλονισμένη όλη την ώρα. Και φυσικά, υπάρχουν και εκείνες οι μέρες που είσαι αναστατωμένη και είναι πάρα πολύ. Να είσαι θετικός, αλλά ... τις περισσότερες φορές πρέπει απλώς να στέκεσαι στα πόδια σου και να στηρίζεις και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό σου και σε βοηθούν να συνεχίσεις».

Με στοιχεία από People.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.